Velik hladilnik, vaše izkušnje?
Naša družina raste in se širi in naš ubogi hladilnik je začel pokati po vseh šivih. Z možem sva se pogumno pognala v lov na novega, seveda potrebujemo veeeeeeelikega.
Tisti “ameriški” meni niso všeč, pa še predragi so. In a kdo rabi posebne mašinerije za led delat in tri vrste sokov točit direkt iz ledenice? In kdo tiste pocaste posode za sok potem vsakodnevno pomiva? Neeeee. Mi bi enega velikega, malo širšega, a še vedno klasičnega.
Ker bo bodoči veeeeeeeliki hladilnik stal med jedilnico in dnevno sobo, je zaželjeno, da bo lepega designa, predvsem pa da ne bo pre/glasen. In ne prepožrešen, torej mora bit razred A.
Zanima me, ali so večji hladilniki + nekaj malega zamrzovalnika (No Frost sistem) res hudo glasni?
p.s. o tem, da bomo morali v strop naše mansarde narediti luknjo in kukrle, da bo prostor zanj, bom pa raje tiho :)))
Takega ima moja teta in je zadovoljna.
LP
Hvala za pomoč Žogica.
Ja, tale je cort, sploh če je rdeče barve. Žal je PREMAJHEN. Spodnji, hladilni del je namreč približno podobne prostornine kot tisti, ki smo ga imeli do sedaj.
Ko govorim o veeeeeelikem hladilniku, pomeni, da je visok najmanj 185cm in širok 70 cm :)))), ima +400 litrov prostornine. Res smo velika družina in bomo še večja 🙂
Hojla!
Na zgornji povezavi lahko vidiš nekaj podobnih (ampak much novejsih) našemu – ala modeli CFC brez pripomočkov za točenje pijače. Naš je lani dopolnil 10 let (ima samo 2 predala v zamrzovalniku) in iskreno upam, da bo še nekaj časa zdržal. Če pa ne bo, bomo spet kupili nekaj podobnega.
Glasen je bil na začetku – kakšen mesec. Ko sva že skoraj obupala in ga hotela reklamirati, se je pa umiril. Finta je menda v vlažnosti znotraj aparata. Včasih nekoliko ropota tudi po čiščenju – ohlaja se z zadnjo steno in če z nje pobrišeš vso vlago (kapljice), jo moraš nekako nadomestiti (zliješ malo vode v “luknjico”).
LPM
Mi imamo Gorenjevega, 144 cm visok, 60 širok. V njem je le en zamrzovalni predal, torej je hladilnikovega dela res precej več kot ga bo v vašem bodočem, če bo pol zamrzovalna omara, pol hladilnik. Hladilnik ima 250 litrov, hladilni predal pa še 21l. Mi smo trije, pa moram reči, da je včasih še v tem premalo prostora. Skrinjico imamo pa posebej, tako s 4 predali, nekako tako, kot bi po novem imeli vi. Ima okoli 200 l. Kakorkoli, zdi se mi, da ima naša varianta še vedno več prostora kot tisto, kar ste si zamislili vi. Mogoče pa vam bi tudi naša varianta sedla.
Aja, pa še to. Tale Gorenjev je tih kot miška.
veš kaj, dečva Zlatolaska-
dokler nimaš izkušenj z “ameriškim hladilnikom”, ne kritiziraj vsevprek, ker pojma nimaš, kako je to fajn zadeva…
– Sistem No Frost je bomba ( v letu dni, kolikor je “velikan” pri naši hiši, sem ga dvakrat prebrisala v notranjosti, nič ne teče, pušča, smrdi, zmrzuje); hladilnika ni potrebno drugače vzdrževati, kot samo prebrisati z vlažno krpo ali pa sredstvom za čiščenje stekel (ponavadi so notranje police steklene)
– hladilni del ima tudi cono 0 ( dobro za sire, maslo), posebna predala za zelenjavo in meso z možnostjo regulacije vlage in temperature ( hahaha: solatka ostane sveža še mnogo dni, prej pa sem jo morala porabiti v enem dnevu), odprta “mokra” salama ostane brez vonja in nič pocasta, dokler je ne poješ, na sirih ni nikakršnih znakov plesni po 3 dneh….
– možnost regulacije temperature hladilnega in zamrzovalnega dela; ko greč recimo na dopust lahko zamrzovalni del ločeno izklopiš, hladilni pa daš na “Stand By”……
– glede tistega “slavnega ledomata”: jaz imam model, ki ima le ledomat in točenje vode preko filtra. Nič umazanije, lepo se čisti, posoda z ledom gre lepo not in ven. Voda preko filtra pa je odlična – precej manj kloriranega okusa, kot direkt iz pipe….
In verejtno, kar te res moti, je njihova cena, kajti zapisala si, da so predragi, zato si jim prilepila toliko slabosti. Priznaš, Zlatolaska? :))))
In res je – taka zadeva ne more biti poceni: dober model stane pol milijončka tolarjev…In vam povem – če imate prostor in če vaša družina šteje vsaj 4 člane, potem se izplača “našparati” za tak hladilnik – dodatno ne boste potrebovali nobene hladilne skrinje ali omare. Energijski razred: večinoma A ( vsaj naš je).
Ga ne zameeeeenjam za nobenega drugega več:))))
Pa lep, sončen dan!
Izkušena,
kakor vidiš, sama nimam osebnih izkušenj z ameriškim hladilnikom, zato sem zelo vesela, da si ti napisala svoje.
Imaš prav, morda imam res samo predsodke pred tistim ledenim delom 🙂
Vidiš, sploh nisem vedela, da imajo takšni hladilniki tudi filtre za vodo. Sem mislila, da daš v posodo pač sadni sok in potem to točiš direktno brez odpiranja vrat. In potem otroci s tem veselo polivajo 🙂
A tako sem pač razmišljala (ne pa kritizirala), ko sem ugotavljala kaj potrebujemo in česa ne. Pri štirih otrocih je najmanj kar potrebujem še dodatno delo s čiščenjem hladilnika 🙂
Hvala za dodatne razlage. Tudi moj izbrani hladilnik bo imel No Frost sistem, cono 0, temperaturno regulacijo (no tole zadnje me malce skrbi, saj več kot je elektronike in pameti ter displejčkov – dražji so potem morebitni servisi), tisti, ki jih imamo v ožjem izboru so ranga 200k SIT (šmrc, pa bo šel moj regresek in še kaj zraven).
Žal nimamo toliko prostora, zato smo našli in dali v ožji izbor nekaj bolj razkošnih 70cm modelov. Da nam ravno paše med dnevno in jedilnico 🙂
Še enkrat hvala za info!
kar bi ti sama priporočala je naslednje:
pojdi v Harvey&Normana. Imajo verzijo amerskih hladilnikov, ki pa je klasični hladilnik sirine 90 cm. Ima navadno enokrilno zapiranje in je res ogromen. Je brez kakrsnikoli ledomatov in dodatne vode zgolj na priklop.
pa mislim, d aje tu nekje okoli 200.000 SIT.
lp
A.
Forum je zaprt za komentiranje.