Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rakete, petarde

rakete, petarde

Zanima me, če pri vas že kaj spuščate rakete? Pri nas jih nikoli ne, jih pa zato naši sosedje vsako leto noro, pokajo in ropotajo kot trapci, pol pa cel januar za kruh nimajo. Me pa jezi, ker zvečer ravno ko dete zaspi začnejo to pokat. Pa še naši psi se tega hudo bojijo…
Sem jezna… sem jih prosila, naj se malo bremzajo kar se pokanja tiče, pa se mi samo režijo….. smotanci.

Petarde so od letos prepovedane.

Nisem za petarde, bi ti samo rada povedala, da se otroci, dojenčki še najmanj, če so navajeni spati, ne bodo zaradi tega zbudili. To so moje izkušnje pri treh otrocih, ki so vsako Novo leto prespali, pa čeprav jim je pokalo čisto pod oknom.

PRI nas še nič… meni je tku fajn, ko ni pokanja… :)))

Pri nas poka že od začetka decembra če ne že prej. Manj kot lani ma še zmeraj poka. Ravno sedaj jih je nedko ene par vrgu.

Naša okolica je opazno bolj tiha, kot prejšnja leta – vsake toliko časa kakšen “topovski udar”, ko se vse strese, drugače pa “samo” rakete. Tudi meni je šlo vedno na živce, ko so (tko je zgledalo) prav tekmovali med sabo, kdo bo bolj pokal.

Evo priznam vsako leto kupiva z možem par raketic (tiste ki se v zraku razpršijo), ker je otrokoma všeč.Zadevo ponvadi spustimo zvečer ob šestih na silvestrovo in to je to…
In ravno danes z možem čakava v vrsti v trgovini s pirotehniko in se predaj pogovarjajo s trgovcem, kako eno zadevo metat ob tla da bo bolj počilo, oče je prav posiljeval svojega sina, češ naj izbere še kaj močnejšega, da pa ja ne bojo kupili samih tišjih zadev:oS Skratka eden pred nami je zapravil 70 €, naslednji 55€…. še eden izjavi da bi kr eno pištolo kupil, ker lahko izstreljuješ naboje čez celo noč, ka da so une rakete čist brez veze, ker par minut ropota in potem ni cel večer nič več ropotanja….
Men se zdi že teh 10€ ki sva jih z možem zapravila za tole rahlo preveč in popolnoma nepotrebno.

Vsak ma pač z nečim veselje,eni z pokanjem in raketami spet drugi pa s čim drugim,tak pač je.

V ulci v kateri živim Zupančičeva jama zadnjih nekaj dni, tudi danes, pred blok nekdo vrže mega petardo okoli 23,30 skoraj vsak večer, pa me zanima, če ni to kršenje javnega reda in miru?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close