Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nakupovanje v Trstu

nakupovanje v Trstu

Sama osebno nisem še nikdar šla po nakupih v Trst. Sem pa že večkrat slišala, da se splača kupovati pri “kitajcih”, da imajo poceni robo. Baje, da čisto enake stvari, kot v nekaterih butikih pri nas, dobiš pri njih za tretjino cene.

Torej zanima me, če ima katera izkušnje s takšnim nakupovanjem. Predvsem me zanimajo ženski kostimi, kavbojke, otroške hlače in majčke.

Z možem sva bila v soboto tam prvič in moram reči, da kaj veliko izbire ni. Nekateri tak nakup precej “šimfajo”, da je stvar za enkratno uporabo, bom pa sama probala in ugotovila, a je res tako. Kupila sem si jopco in kavbojke, kostimov pa nisem videla, pa tudi za moške imajo po mojem precej slabo izbiro (ali pa nisva bila v pravih trgovinah). Mož je kupil nekaj mikic s kratkimi rokavi. Je pa cena do 10 Eur po kosu za hlače ali majco. Za otroke tudi nisem videla prav nič!

Najbolj se splača kupovati v “magacinu”. Tam kupujejo tudi vsi prodajalci, ki pri nas potem prodajajo na tržnici.

Pred enim mesecem sem kupila kavbojke za hčerko – vezenina, bleščice, za 4 Eure, majčke z dolgimi rokavi po 3 Eure.
Vetrovko za fanta za 6let – 4 Eure.
Kavbojke zase – 6 Eurov.

Imeli so tudi ženske komplete – kavbojke, jakna – 11 Eurov.
Ženski tridelni kostimi so bili okrog 15 – 20 Eurov (nisem kupovala, samo slišala sem ceno).

Kje je ta magacin, prosim?

Tudi mene zanima, kako do tega magacina.

Anita, oglasi se še enkrat!

Nisem Mojca pa vseeno vam bom napisala, kje je ta Magacin. To je blizu nove avtobusne postaje, trgovini se reče pri Mirandi. Nimaš se kje izgubiti.
Pri tej Mirandi lahko kupiš zelo zelo poceni, bolj poceni kot pri Kitajcih, ker Kitajci so zvišali cene tako, da pri njih se sploh ne splača kaj kupiti. V tej trgovini sem pozimi kupila možu debel jopič, ki je bil komaj 1. evro. Nisem mogla verjeti. Takšni jopiči so pri nas preko 10.000,00 in je tudi kvaliteten. Jaz sem mu kupila kar dva. Hčerki sem kupila tudi jopico, ki je zelo moderna in sem dala 1,5 evrov. Punce splača se splača, da greš tam pogledati. Tam je tolk tistih šverker, ki potem prodajajo v SLO, za višjo ceno.

Če še koga kaj zanima naj me vpraša.
lp, Doroteja

Je nova avtobusna postaja kje blizu stare ali pristanišča? Imam sicer en zemljevid Trsta, malo bom še pogledala po spletu, prosim pa vseeno za podrobnejši opis lokacije.

Danes sem nameravala iti po čevlje za sina. Imajo čevlje tudi?

trgovina se imenuje MIRELLA. Imajo lepe stvari.

Tako kot je napisala Doroteja. Jaz Trsta najbolj ne poznam, vendar ne morete zgrešiti. Je ob morju, blizu avtobusne postaje. Parkirate na parkirišču ob morju, med neko bencinsko postajo in akvarijem. Tam je tudi pristanišče za neke linijske(?) ladje.
Zgradba v kateri je ta trgovina je bila nekoč magacin – za ladje, ki so pripeljale robo. Ko sem bila jaz s prijateljico (ki vozi, zato jaz ne znam najbolj opisati lege) prvič tam, sem mislila, da me zafrkava, da je v tej “podrtiji” trgovina. Pri tej hiši imaš dobesedno občutek, da se bo sama podrla.

No, pozimi – pred Miklavžem, so imeli ženske puhovke – prave! po 7 Eurov.

…. če ne bo znala nobena razložiti bolj razumljivo, kje je trgovina, bom poklicala prijateljico in jo vprašala, kaj naj vam napišem…. če seveda ona ve, kako se imenuje katera ulica

Še nekaj sem pozabila…. čevljev NIMAJO.

LUCAA hvala ti, ker si me popravila. Res je trgovina se kliče MIRELLA.
Se oppravičujem za napako. Drugače je pa zelo enostavno najditi to trgovino kot je opisala Anita. Naj boljše je tako, da imaš avto na varnem in še daleč ni za hoditi peš. En dva tri in si tam. Res se splača iti v to trgovino, ker Kitajci so res dvignili ceno. V Mirelli dobiš trojne cunje, ki bi pri Kitajcu dobila eno cunjo za isti denar. Jaz sploh ne hodim več okoli Kitajcev.

Lep pozdrav in lepo nakupovanje vam želim.
Doroteja

Pa je ta trgovina velika ali kakšna luknja?
In prosim še to – ali imajo le konfekcijo ali tudi kaj drugega?

Še vedno niste napisale kje točno je ta Mirella:)

LP

Med akvarijem in bencinsko so rekle. Jaz sicer ne vem, kje je v pristanišču kakšen akvarij, bom vprašala v pristanišču, če bomo šli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close