Saldo- kaj točno pomeni
Mogoče bo izpadlo butasto, vendar me res zanima kaj točno pomeni beseda saldo (sama imam namreč informacijo, da zaključno stanje, pa nevem če samo to), saj sem naletela na eno prav čudno varianto, kjer piše, da je deposit 300 evrov, saldo pa 600 (ki ga plačam kasneje). Zdaj mi pa ni jasno ali bom plačala skupno 900 ali 600 evrov.
hvala za pomoč..
LP
Za mene pomeni saldo stanje. Potem pa še je tista fora v bilancah in na računih, ki je začetni saldo = začetno stanje in končni saldo = končno stanje. Depozit = vložena denarna sredstva, ki jih lahko damo na banko ali pa tudi carinskemu organu v hrambo (no, vsaj tako terminologijo smo imeli prej, ko smo še na veliko delali s carinami). Kolikor smo se učili v šoli – ne me vzeti za besedo – vedno sem sovražila knjigovodstvo, pa obstajajo tudi t.i. depoziti zlata – uf, že sama predstava ob besedi mi je všeč.
Mogoče ti kdo drugi ve bolje razložiti, v glavnem si jaz za sebe te termine tako razlagam.
zgornja zadeva nima kaj veze z računovodstvom in denarnimi depoziti.[/quote]
eeeeeeee, in potem se termini med seboj razlikujejo po čem?[/quote]
da je klasičen depozit, kot se ga razume v računovodstvu v bistvu tvoje sredstvo v tujem upravljanju, medtem, ko je tu depozit mišljen, če ga prevedeš v računovodsko izrazoslovje, kot avans za določeno storitev. ni čisto isto, a ne?
Forum je zaprt za komentiranje.