Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Saldo- kaj točno pomeni

Saldo- kaj točno pomeni

Mogoče bo izpadlo butasto, vendar me res zanima kaj točno pomeni beseda saldo (sama imam namreč informacijo, da zaključno stanje, pa nevem če samo to), saj sem naletela na eno prav čudno varianto, kjer piše, da je deposit 300 evrov, saldo pa 600 (ki ga plačam kasneje). Zdaj mi pa ni jasno ali bom plačala skupno 900 ali 600 evrov.

hvala za pomoč..

LP

samo razmišljanje…a je možno, da je deposit 300, saldo pa 600 ker ti ponujajo kao bonus? recimo kot na bivših ABC tablicah – če si vplačal depozit 10.000 si imel saldo 15000.

boš morala natančno napisat, za kak saldo kje gre, drugače lahko samo filozofiramo.

sicer pa domnevam, da gre za predplačilo kakšnega dopusta, potem sklepam, da bo vse skupaj stalo 900 EUR.
:kot depozit je potreben avans v znesku 300 EUR, za plačilo ostane 600.

Ja, gre za plačilo tečaja in piše deposit 300 + 600 saldo- zato me je to begalo- tisti + mi kaže na to, da se doda, saldo pa razumem kot končni znesek, zato sem zbegana. Torej po vsej verjetnosti bo 900 evrov, ne? (to se mi je tudi zdelo bolj verjetno, želela pa sem preveriti razumevanje).

napačno razumeš

saldo je trenutno končno stanje. to se pravi, da si v trenutku, ko plačaš depozit, še dolžna 600 EUR.

aha, hvala ti Težko. Prav to sem želela preveriti (moje razumevanje).

Lp 😉

Za mene pomeni saldo stanje. Potem pa še je tista fora v bilancah in na računih, ki je začetni saldo = začetno stanje in končni saldo = končno stanje. Depozit = vložena denarna sredstva, ki jih lahko damo na banko ali pa tudi carinskemu organu v hrambo (no, vsaj tako terminologijo smo imeli prej, ko smo še na veliko delali s carinami). Kolikor smo se učili v šoli – ne me vzeti za besedo – vedno sem sovražila knjigovodstvo, pa obstajajo tudi t.i. depoziti zlata – uf, že sama predstava ob besedi mi je všeč.

Mogoče ti kdo drugi ve bolje razložiti, v glavnem si jaz za sebe te termine tako razlagam.

zgornja zadeva nima kaj veze z računovodstvom in denarnimi depoziti.

zgornja zadeva nima kaj veze z računovodstvom in denarnimi depoziti.[/quote]

eeeeeeee, in potem se termini med seboj razlikujejo po čem?

zgornja zadeva nima kaj veze z računovodstvom in denarnimi depoziti.[/quote]

eeeeeeee, in potem se termini med seboj razlikujejo po čem?[/quote]

da je klasičen depozit, kot se ga razume v računovodstvu v bistvu tvoje sredstvo v tujem upravljanju, medtem, ko je tu depozit mišljen, če ga prevedeš v računovodsko izrazoslovje, kot avans za določeno storitev. ni čisto isto, a ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close