Citypark in BTC – delovni čas med prazniki
joj ….. ce bi brali in NE “brali” na pamet …. Primoz je lepo dal link …. in na prvi strani brez odvecnega klikanja je lepo napisano:
30. oktober 2008 | Delavni čas med prazniki
31.10 – je Citypark odprt od 9- 15. ure
1.11 – je Citypark zaprt
9.11 – je Citypark, zaradi inventure, zaprt
bzzzzzzzzzz
Za nekatere bi bilo najbolj priročno, da so trgovine odprte 24 ur. Zato se mto napisala. Jaz sem zato, da se zaprejo v soboto ob 12.00 in odprejo v ponedeljek.
MOja mama je trgovka in je fraj samo v soboto.[/quote]
jaz pa bi si želela kot potrošnica, da so odprte vsak dan, vsaj do 20 ure, če ne raje do 21.ure. Sori, a to bi mi bilo idealno. Lahko pa jih odprejo šele ob 16.uri, ker prej niti ne morem iti vanje.
To je zame popolnoma napačno gledanje. Sicer pa, ko grem v nedeljo v mercator, je tam običajno za blagajno sama mladina, študentje, celo neka sosedova hči.
Kot sama veš, imamo zakonsko določen tedenski delovnik in nihče ne more legalno delati ali biti prisiljen delati 60 ur na teden, recimo! Torej če redno zaposleni delajo v nedeljo, potem predvidevam, da so npr. v ponedeljek doma? če ne, pa takoj poklicat sindikat!
Potrošnik se pa pač obnaša racionalno in sem sodi kupovanje takrat, ko imaš čas in ko ti najbolj ustreza. In če so trgovine odprte v nedeljo, meni to paše. In če se zaprejo komaj ob 21.uri, je meni to super.
Kakšno solidarnost in dobroto izkazujem trgovcem, če čez vikend ne kupujem?!? Da jih vržejo na cesto? Znižajo plače? Trgovci naj (in prav je tako) se borijo za svoje delavske pravice, imajo sindikat, naj se pogajajo in zahtevajo svoje. A sori, neumno je pozivati potrošnike, da naj ne kupujemo med vikendom, ker resno dvomim, da je to kakšna pomoč. Kvečjemu obratno.
Verjela bom le v primeru, da to pove predstavnik njihovega sindikata.
Domnevam, da ti delaš od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00. Imaš pač srečo oz. si privatnica. Nimajo vsi takih služb. Moje mnenje je, da vsi na svetu živimo v neki skupnosti in včasih se je potrebno tudi prilagajati in komu tudi pomagati. Predvsem pa ne izkoriščati enih na račun drugih. Sem pač nora, če/da tako razmišljam. Vem, danes moraš biti krut, nesramen, teptati druge in biti egoističen. Sama pač taka nisem in ni mi žal. 😉
Se strinjam s teboj, v vsem. Tudi jaz nisem kruta, nesramna in tudi egoistična nisem (pa ti ne bom sedaj napisala svojega seznama dobrih del, reciva, da mi lahko verjameš na besedo?).
Ne vem pa kaj ima to vse veze z mojimi potrošniškimi navadami?!?! Saj ne grem v trgovino ropat ali krast ali matretirat koga. Grem le kupovat, tja in takrat, ko meni ustreza. Nisem še pomislila, da s tem trpinčim trgovke.
ja, živimo v skupnosti, moramo se prilagajat in moramo si pomagat, TO SE ZELO STRINJAM. Trenutno me recimo izredno muči vsesplošna brezbrižnost ljudi, gledanje stran, nepomoč. In verjemi, da v svojem okolju delam na tem, kolikor pač posameznik lahko naredi. A še vedno ne vidim povezave med trgovkami in mano?
kar se pa tiče delavnika trgovk – ob zaposlitvi je delavnik eden od elementov tehtanja. Plača, delo, delovnik itn itn. Sprejmeš ali ne. Če moraš ali če ti ustreza, sprejmeš, če ne, iščeš drugod. Ti pa povem, da če danes zaprejo trgovine velecentrov čez vikende, leti na cesto dosti ljudi. A to ti je OK?
Res ne razumem tvojega gledanja, mogoče imava preprosto različne zorne kote. jaz škilim iz leve spodnje strani, ti pa iz sredine zgoraj……valda se potem drugače vidi :-)))
Forum je zaprt za komentiranje.