Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krumpiruša

Krumpiruša

A zna kdo tukaj narediti krumpirušo?
To je kot neke vrste krompirjeva pita, balkanska jed, bi rekla, da izvira iz Bosne nisem pa sigurna.
Jaz sem jo jedla na Hrvaškem in je njamiiiiiiiii…

Jaz žal ne, ampak Jovanka jo zna garant 🙂

Pri moji sosedi iz Bosne sem kot otrok večkrat jedla krompirušo. Tudi gledala sem, kako jo pripravlja.

Vlečno testo je raztegnila po celotni mizi. Nanj je natrosila krompir, narezan na kolobarje in kislo zelje. solila, poprala, pošpricala z oljem.

Zavila kot štrudelj in dala v pekač.

To je bila take vrste krompiruša. Verjetno pa obstaja še kakšna druga. Tudi s čebulo in krompirjem.

http://www.bosniancafe.com/kuhar/default.asp?q=675&mid=868&g=868

http://www.bkrecepti.com/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=0&func=detail&id=8

NJAMI.

Narediš vlečeno testo, lahko ga razvlečeš tudi na tleh na dveh rjuhah…je fajn, če je testo lepo tanko.

potem pokapaš z oljem, po enem robu potreseš na čim manjše kocke narezan krompir in čebulo – (soljeno, poprano in pooljeno), zaviješ, tako da dobiš en tak dolg, ozek zvitek…to ponavljaš, dokler ti ne zmanjka testa. v pekač pa jo naložiš tako, da delaš kocentrične kroge, premažeš z oljem, daš v pečico, ko je pečena preliješ z vrelo vodo, poustiš da se zmehča, pokličeš mene na kosilo, in jo pojeva… a je prav? Zraven paše kisla smetana, jogurt, čebula, zelena solata, ali pa solata iz mlade čebule, kumar in paradižnika (poleti)….al pa brez vsega…sam da je krompiruša….ah.

Sastojci:
1,2 kg krompira
1 veca glavica crvenog luka
jufke (12 listova) ,ili mozete sami razviti
so,vegeta
ulje
biber

Oguliti krompir i nasjeckati na sitne kockice .

Sitno narezati luk ili još bolje samljeti i pomiješati sa nasjeckanim krompirom. Dodati so, biber,vegetu i ulje ( količina po želji).

Na svaku koru staviti krompir smjesu, zarolati i staviti u pleh za pečenje i tako sa svakom korom. Ako pravite slagani onda stavljate na dno dvije jufke ,pa krompir pa jufku pa malo pomastite pa opet jufku pa krompir itd.

Peče se dok lijepo ne porumeni oko 30 min na 225 °C,pecenu pitu politi sa malo otopljenog margarina i sluzite uz zelenu ili neku drugu salatu.Prijatno !!!

…. pokličeš mene na kosilo, in jo pojeva…/quote]

em… a dam lahko še jaz številko? 🙂
tkole moja mama peče pa že zlooooo dolg nisem tega jedla 🙂

da ne dodajam še jaz, dober tek pitica.

Punce, hvala vam.
Takoj, ko bom imela čas, jo naredim. Majč31 pol te pa pokličem :-))

Samo to me še zanima, a se da surov krompir v testo al ga prej malo skuhaš?

Surov krompir

Majč jaz naredim točno tako kot ti in je fenomenalna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close