Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vodni stolpec

vodni stolpec

Mi gremo letos tudi kampirat z šotorom in me zanima kaj pomeni vodni stolpev 1500 oz 2000…

Čist laično, kok zdrži šotor vode predno prepusti vodo (ko pada dež)

Prepustnost za vodo. Višja ko je številka, bolj drži (kasneje prepusti vodo) – tudi cena je višja :)))). Pravijo da šotori pod 2000 niso dobri … to je vprašanje… če se greste resno kampiranje za dalj časa se splača bolje kupit, drugače pa ????

Lp, Ela S

to je vse skup en velik nateg! napišejo pač neko cifro, ki naj bi potem pomenila, koliko dežja zdrži. ma ja! najbolje je, da vzameš šotor z dvojnim platnom kakšnega priznanega proizvajalca, pa bo. daš raje malo več denarja, pa vas vsaj ne bo namakalo v njem.

Pa malo poglejte kake kline boste zraven dobili, da se vam ne bodo vsi zvili, ko jih boste v zemljo zabijali. Take variante so sploh popularne pri poceni šotorih. 🙂
LP

Kline ( take močne) dobiš za 500 tolarjev 10 komadov, tako da če bo šotor ugoden in če bodo slabi klini zraven nič hudega!!
LP

Bistveno je, da ima dno vsaj 2000 vodnega stolpca in da je bolj trpežno. Zgornje platno je tudi 1500 dovolj. Kline se da zelo poceni naročit pri kakšnem kovaču (pa še zelo O.K. so). Potem pa zbiraš šotor po tem, kaj ti je pomembno (enostavnost postavljanja – iglu; kakšne spalnice (dolžina; možnost, da trije ali štirje spite v istem prostoru; predprostor ali ne; …). Meni je všeč tudi, da je platno malo daljše, da na njega lahko naložim kamenje (ob močnem vetru ti sicer veter pride spodaj in ga odnese – v Provansi npr. nam je to zelo prav prišlo, ko nam je veter šotor čisto polagal na tla).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close