Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VSEM, KI IMATE ALI POZNATE KOGA Z MOTNJAMI HRANJENJA

VSEM, KI IMATE ALI POZNATE KOGA Z MOTNJAMI HRANJENJA

Drage moje, zagotovo je med vami katera ki ima ali pozna koga z motnjami hranjenja – ja, in je na MON- u poseben forum, pa vseeno…ČIMPREJ jim skušajte ponudit skupine za samopomoč ali kaj podobnega .Sama sem v tem zosu že 18let in zdaj se vse posledica že prav fino vidijo in čutijo.Če bi imela pred 18 leti toliko možnosti kot danes, bi bilo morda drugače.Sploh nimaš pojma kaj to prinese, če ne daš skozi, ampak ponavadi je takrat že too late. Čimprej poiskat pomoč, sicer si suženj hrane! Toliko dni, let, zbeži! Škoda jih je! Naj ne bo sramu kar set iče iskanja pomoči- prej ko začneš, lažje je.Lahko noč

Imam prijateljico, ki ima takšne težave in mislim (tudi po izkušnjah drugih ljudi), da so sampomočne skupine še najbolj učinkovite. Enako velja za zdravljenje različnih oblik zasvojenosti npr. od alkohola.

Tebi pa veliko moči in poguma za sedanjost in prihodnost brez tega pekla!!

Imam izkušnje bolnic, ne , hvala, nikoli več….edino podpora tistih, ki so to premagali in razumevanje okolice, dajanje vzpodbude…samo to šteje.

Še to – kam po pomoč:
http://www.drustvo-zenska-svetovalnica.si
http://users.volja.net/zavodpu66

no, pa da ne boste mislili….vse več je tudi moških s temi težavami.

problem je da si tega ne priznamo. zagotovo je še kdo na MONu k ima sam motnje hranjenja.

Jaz sem jih imela. In najhujše je ko si v bolnišnici in se moraš vsako jutro nag tehtat. Potem pa še skupine, kjer te pred vsemi sprašujejo kdaj si nazadnje bruhal,kakšna se ti zdi tvoja postava, kako se počutiš…. To mi je bilo najbolj grozno. In potem te vsi gledajo, kod da si ne vem kaj. Tisto ti ne pomaga čisto nič.

ja, kot ponižanje, razvrednotenje.Si bila na CMZ?

Kaj pomeni kratica CMZ? Ampak to je bilo v bolnišnici. Tam so zdravniki, psihiatri, psihologi, pa vsi skupaj ne znajo nič, le poslabšajo še situacijo. Torej ti še imaš to? Še se nisi pozdravila? Jaz tam niti enemu nisem povedala kaj sem zares čutila, kakšne probleme sem imela, kako sem trpela….. To je bilo še par let v meni. Dokler pač nisem sama ugotovila, da naj se ne sekiram več toliko, pozabim na določene zadeve in grem naprej. Ampak z hujšanjem sem prenehala nekje takrat. V psihi pa je to ostalo, in poslediče tistega čustvenega zloma so še zdaj. Panični napadi.

CMZ- center za mentalno zdravje.Lj.
Pri meni ne panika…samo občutek, da ne zmorem.Ničesar.Razvrednotenje.Iskanje potrditev od zunaj.Grozno.Nikoli dost dober.Koliko let imaš? jaz 33 in pol

Ah pri meni je isto. Ko kaj hočem naret, ponovadi vprašam koga če naj to. Ko si kupim obleko, mora biti nekdo zraven da pove, če je ok. No tega je vedno manj. Ampak psihične posledice so vseeno. Pred pol leta sem imela zelo hude panične napade. Tudi jaz sem tako počutim, kod da nikoli ne bom dovolj dobra, ne bom zmogla, ne bo prave službe ker nisem sposobna…. Tam na CMZ nisem bila. Sem pa bile pred meseci pri eni super psihiatrinji. Mi je dala antidepresive in so mi res pomagali, da še sama ne morem verjet. Zdaj pa sem jih nehala jemat, pa ne vem ali bi šla nazaj ali ne. V celem življenju še se nisem tako dobro počutila, kot tisti kratek čas, ko sem jih jemala. Stara pa bom kmalu 22. Ti jemlješ antidepresive ali si jih jemala?

ne, jaz tablet nisem hotela, zaradi tega sem se tudi sprla s terapevtom. Jaz se vsega hitr navadim in me je bilo tablet pa res strah.Lej razpredava tole zdaj tu…morda bi po privat liniji šlo bolj odprto.Odkje si

Jaz sem iz okolice Maribora. Napiši mail, lahko pa ga tudi jaz, če želiš, pa si pišema. Aja tole še. Od antidepresivov nisi odvisen, je dokazano. Lahko si samo od pomirjeval, teh pa v antidepresivih ni. Antidepresivi v možganah proizvajajo serotin, hormon sreče. In se zaradi tega boljše počutiš. Nekako tako je. Je pa za tesnobe lahko več vzrokov. Tudi fizičnih bolezni. Koz so obolenja ščitnice, hormonska neravnovesja…

http://med.over.net/forum5/read.php?177,4850913
Tole je še en link, če ti kaj pomaga.

Jaz grem zdaj spat. Želim ti mirno noč in lepo spanje.

tudi tebi, miška.nadaljujeva jutri

prednisone 15 mg tablet prednisone best price prednisone 2.5 mg
https://prednisonet.com cost of prednisone in canada
prednisone prescription online cost of prednisone in canada brand prednisone

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close