zvin gležnja
Ja upam da je šel k dohtarju. Ker ko sem si ga sama zvila, pa se ni dobro pocajtalo, se to zelo rado ponavlja. Samo narobe stopiš, pa je spet otečen. Pol pa borovi obkladki in povit. Oteklina bo že izginila, kaj pa je notri. Res da ne znajo drugega kot gips, ampak po mojih izkušnjah je to najbolje, da se fiksira gleženj, da se kosti res postavijo na svoje mesto.Potem pa obkladki, pa povezovanje. Ampak dedci so pač junaki in ko bo šla oteklina gremo naprej.Naj se pocajta zaprav, če noče imeti potem težav.
Lahko je že naslednji dan v redu, lahko pa traja tud teden ali več. Odvisno tudi od tega, koliko si prizadevaš poškodbo pozdravit (počivanje, hlajenje, itd).
Ma nič komplicirat. Daš pol pol,bolje kakšen domač kis, ne glih iz trgovine. Namočiš cunjo v kis, mal ožameš, daš gor, pa brisačo čez da ne zebe, pa pustiš dokler se ne posuši ta cunja. Medtem jasno nogo vodoravno in počivat. Pol pa mogoče s kakšno kremo namazat, pa povit.Saj ni treba glih cel dan počivat, mal se sprehodiš, ko gre, če gre. Ni pravila, ene trikrat na dan. Zjutraj in zvečer je pa najlaže, oz. ko počivaš. Pa kakšno kremo za tele zvine v lekarni vprašaj, pa naj pol maže.Zvečer sem jaz dala povoje dol, ko sem šla spat, ker ko sem jih zjutraj dol vzela, takrat je šele bolelo. Pa ne me zdaj glede tega vzet zaprmej, tako delam jaz. Pa še ERebolja na Urgenco vprašaj, dobiš zelo hitro – mogoče že danes odgovor.Je zelo praktičen in izredno hitro odgovarja. Vsaka mu čast.
Jaz dam ponavadi malo leda v cunjo, če ne po par minutah nima več učinka hlajenja.
Forum je zaprt za komentiranje.