23 minut….1 sekunda
malo nižje berem ko pišete zaradi 23 minut lj-koper….ena je napisala, da je treba človeku vzteti izpit…ok briga me…mene to da je za to relacijo porabil 23 minut ne moti, mislim, da to moti počasnele, ki delajo zgago na cesti in zaradi katerih ponavadi pride do nesreč…ok pa pustmo to…
hotla sem samo povedat, da mi je bilo ta vikend prav fino ko so se naši možje postave “spravili” na motoriste…beremo: 120kmh čez naselje, 102kmh čez naselje + alkohol…pa koliko je še takih, upam, da bo nekaterim in mnogim odprlo oči in “spoznalo” da so motoristi včasih sami krivi za svojo smrt in ne vem, če sem že videla motorista, ki bi pil sok…vsaj večina ne…pogledaš v ogledalo in za tabo nobenega, menjaš pas in v sekundi mimo tebe z 200kmh ali več…z lahkoto ga spregledaš…tako, da niso norci samo za volani avtomobilov pomoje jih je veliko več na motorjih…
anakonda – ne vem, če je že kakšen z avtom letel 260 čez naselje…po avtocesti me pa ne moti, pa itak s tako hitrostjo nardi samo par km al pa še to ne, ker je preveč ljudi na cesti…
vprašajka – ne mešaj, ker veš, da sem pisala o počasnelah v avtih in ne na motorjih…edino, če bereš med vrsticami in si tako razlagaš…
jaz se kregat ne mislim, niti to ni bil namen tega posta…ne zagovarjam in ne obtožujem nobenga…sama mam rada hitrost in si motorja ravno zaradi moje žilce ne kupim, ker vem, da se ne bi mogla kontrolirat in bi tud jaz letela kot sneta skeira, ampak definitivno pa ne z 120 kmh čez naselje…
je kakšna razlika če letiš 120 čez naselje z avtom ali motorjem?
in problem motoristov so ravno taki začetniki, ki si pri 25 ih kupijo 1000 kubičen kawasaki, pa nikol prej niso sedeli na motorju, niti mopedu.
in pol do konca – kolkor gre. in mečejo slabo luč na vse ostale, tudi tiste, ki s čelado vzememo tudi glavo s seboj.
Ne rečem da ima Sasheen prav, se mi je pa zgodilo ravno v ponedeljek: Se peljem po cesti ene 80 km na uro, in naredi mimo mene ZZZZZZZZZZZZZ.
Sem se tako ustrašila, da mi je volan kar zaplesal…in bi se od strahu skoraj polulala kot se reče. Ja, tudi mene motijo taki divjaki na motorjih. Tisti ki vozijo po predpish so pa redki kot bele vrane.
Tako, da se ne čudim če kakšen avtomobilist takemu izsili prednost. Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš, so rekli naši nekdanji bratje.
Ampak a verjameš, da mene baš briga, ali bo tisti, ki tako divja, nesrečo preživel.
Če pa pogledam z druge strani, kot potencialna soudeleženka – če se pelješ lepo po cesti, je prav vseeno, ali pri 200 km/h vate trešči avtomobil ali motor – v obeh primerih praskajo tvoja čreva z asfalta.
To je pri vsem skupaj najbolj žalostno, da ponavadi zaradi takih norcev nastradajo nedolžni, ki so bili ob nepravem času na nepravem mestu. In zato mi res ne gre v glavo, kako te divjanje avtomobilistov nič ne moti.
Sicer je pa ljudi s takim razmišljanjem pri nas, glede na število smrtnih žrtev v prometu, kar precej. In dokler bo tako, ne pomaga nobena kazen, pa če jih še 10x povišajo. Žalostno. :(((((
lej…za število smrtnih žrtev je kriva “država” ker nič ne naredi proti temu ampak samo zvišuje kazni in to ni rešitev. naj se zgledujejo po franciji, ki so drastično znižali smrtne žrtve v prometu.
zakaj me divjanje avtomobilistov ne moti? ker sem sama voznica avtomobila in, če bi pljuvala po njih bi pljuvala sebi v skledo, ker ne spadam med počasne voznike. ne motijo me niti motoristi, tisti, ki vozijo s pametjo…moti me, ko napišejo, da je motoristu voznica zaprla pot…ja seveda, da mu je, če on prleti 100 in še čez, ona pa spelje z dvorišča…
zaradi hitrosti drugih sem nastradala tudi jaz…huda prom.nesreča (nič kiva), pa mnenja še vedno nisem spremenila…
No, in kakšen razlog je še lahko, da ga nočejo napisat? Da se je policaj zanalašč ulegel na sredo ceste in se mu je prehiter voznik samo izogibal?
Ma to me res razjezi! Kaj pa ima država s tem? Malo pameti in potrpežljivosti v glavo, ko vozimo, pa bo bolje. Če tega ne bo, nobena kazen, nobena policija, nobena država ne bo pomagala.
No, in kakšen razlog je še lahko, da ga nočejo napisat? Da se je policaj zanalašč ulegel na sredo ceste in se mu je prehiter voznik samo izogibal?
[/quote]
ma razlogov je malo morje. slabe ceste, zanič asfalt (predori!!), preslaba signalizacija (ADAC je lani popljuval DARS zaradi obupno označenih gradbišč na avtocesti), zanič trase, neustrezni nakloni cestišča… ampak v končni fazi se je taki cesti treba prilagodit in vozit bolj počasi.
če bi tisti romun na avtocesti pripeljal do gradbišča s hitrostjo, blizu omejitve, se takšna katastrofa ziher ne bi zgodila.
Čist tko me zanima, pa a temu mulcu res verjamete da je prišel od LJ do KP v 23min…. pa kje je štartal pa kje končal. K jaz mu ne verjamem. To pa zato, ker je praktično treba imeti za tak podvig čisto prazno avtocesto, ker čim naletiš na eno malo kolono vozil, pa da še kdo koga prehiteva ti to nikakor ne rata, ker ti vsaka taka ovira vzame precej časa.
Forum je zaprt za komentiranje.