Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prijava tržnemu inšpektorju – kam točno?

Prijava tržnemu inšpektorju – kam točno?

Pred dnevi sem vas spraševala kam lahko prijavim zavajajoče cene na oblačilih.

Šlo je za trgovino Dorothy Perkins v Emporiumu. Na etiketah so namreč odebeljene in na prvem mestu zapisane cene v funtih. Na drugem mestu z neodebeljenimi številkami pa cene v eurih.

In tako zagrabiš pulover/hlače s ceno 25 in ves srečen oddirjaš do blagajne – kjer ti reče 40 prosim :))) 40 česa? Eurov, gospa 🙂 Kako? Jah, veste to zgoraj so funti 🙂 Aha, ampak mi imamo eure? Jah, bo treba drugič bolj pogledat, gospa … 🙂

Ja, res bo treba drugič to bolj pogledat. Prijavila bi jih pa vseeno. Torej kam točno se to prijavi. Mail? Hvala!

Mislmmmmm :(((((
Zato, ker ti nimaš kao časa in ker misliš da bi ti malo manj kot robot na oblačilu moral povedat koliko kaj stane in ti to po možnosti peti do blagajne….
Ej, povsod v takih trgovinah imaš cene v kar nekaj valutah EU.
A zdej so pa prodajalke krive za tvojo lenobo/površnost.
Prijavit ja, PRIJAAAAAAAVITTTTT jih je treba.
Bi blo tebe dobro kam NAjavit.

Lahko noč

Ne, to je zavajanje. Pika.

New Yorker tudi opremi svoja oblačila z etiketami, ki so v valutah za vse trge, kamor plasira svoje produkte. Ampak na njihovi etiketi so vse valute enako poudarjene. Narejena je razpredelnica in potem v njej poiščeš ustrezno ceno.

V omenjeni trgovini pa je npr: bold font 12-ka za funte in potem regular font 10-tka za eure. Ne me tukaj ((- – – – – – – – – )).

Smo v Londonu ali Ljubljani?

Tudi jaz trdim, da je to zavajanje. Pa če je bilo namenoma ali pa če so take etikete ostale po pomoti. Po moje najbolje, da pokličeš Tržni inšpektorat, pa ti bodo tam povedali. Pa še na Zvezo potrošnikov jih prijavi.

To je zavajanje.
Obstaja pravilnik o označevanju cen, ki je po mojem kršen, več si lahko prebereš na tržnem inšpektoratu.
Evo tu je link do prijave na tržnegi inšpektorat:
http://www2.gov.si/mg/tirs/tirs.nsf/f1?OpenFrameSet&Frame=main&Src=/mg/tirs/tirs.nsf/0/838F0883B0BAFDC8C1256CC400393325?OpenDocument

Naredila nisem pa nič drugega kot v google vtipkala tržni inšpektorat. Tudi tebi priporočam uporabo iskalnikov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close