sušilni stroj-kako čistite “prah” na vratih
Mene pa zanima, kako pri sušilnem stroju (Gorenje) očistite prah oz. svaljke, ki se naberejo v vratih. Namreč, po vsakem sušenju vzamem ven filter, ki je v vratih in tistega “prepognjenega” pod vrati in ju očistim. Moti pa me, ker se tudi v vratih, zadaj za filtrom nabere prah in do tega nikakor ne morem priti. Gledala sem že, če se morda da kaj razstaviti, pa se ne da. Kako pa ve to očistite?
Mimogrede, kako pogosto pa čistite tisti kovinski filter, ki se ga izvleče pri spodnjem robu sušilnega stroja?
Zivjo.
Jaz se tudi ubadam s tem vprašanjem. Moti pa me tudi to, da potem tisto mrežico, ki je na vratih, očistim v WC školjko, ampak potem je školjka vsa od tistega prahu oz. delcev, četudi pazim, tako da potem obvezno kar s steleksom očistim še školjko.
Ali se tudi vam zdi, da se ogromno prahu nabere zaradi čiščenja tistih filtrov?
Mimika
Tiste svalke, ki ostanejo na vratih, jih enostavno vsake toliko časa posesam s sesalcem. Kovinski filter se pa čisti pač takrat ko se naberejo tisti svalki od perila, pač odvisno od zamašenosti. Recimo na dva mesca enkrat ali pa še bolj pogosto, temeljito speremo s curkom vode, posušimo in nazaj damo.
Kakšen prepognjen filter pa še maš??? Sta samo dva, tisti v vratih, ki ga je potrebno po vsaki uporabi očistiti in tisti kovinski spodaj. Mi imamo Gorenje kondezacijski že dobra 3 leta in smo zelo zadovoljni z njem.
Prahu se pri nas ne nabere, ker se ves prah združi v svalkih oziroma v plasti in to plast prahu enostavno potegneš s filtra v enem kosu dol.
tudi jaz prvič slišim za kakšen prepognjem filter pa mam gorenjev sušilni stroj že 2 leti :). moram pogledat.
naš je kondenzacijski in dela super. mucke vržem pa kar v smeti, ki jih imam poleg sušilca.
je pa res kar malo grozno pogledat koliko materiala “scufa” sušilec iz perila (pa nič ne verjamem proizvajalcem ss, ki pravijo, da toliko vlaken odpade tudi pri klasičnem sušenju :)).
lp
Jaz imam whirlpool šesti čut – po vsakem sušenju očistim plastični filter z mrežico. Na vratih se mi ne nabira nič. Je pa treba čistiti še en filter v prezračevalniku, a le tu in tam (tega še nisem, ker je stroj precej nov) – ima pa pri vratih gumbek in s tistim odpreš.
Kako pa ti piše v navodilih?
Lp
2542 Men v navodilih piše, da imamo dva filtra, tistega , ki ga izvlečeš iz vrat in ga vsakič očistiš in tistega spodnjega kovinskega po potrebi oz. tudi dost pogosto čistiš.
Kje pa ti tega “prepognjenega” ven potegneš pa ne vem. Menda ne misliš, da je “filter” tisti kanal, ki vodi iz vrat v spodnji kovinski filter?
Mi imamo klasičnega gorenje kondezacijskega in ga že dobra tri leta uporabljamo dve družini (tudi starši, smo v dvostanovanjski hiši). Torej pri nas povprečno suši 6x tedensko poleti pa manj. Pa nimamo nobenih težav z njim.
Forum je zaprt za komentiranje.