Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim za ideje: kam sankanje ta vikend

Prosim za ideje: kam sankanje ta vikend

Pozdrav!

Ali mi nekdo lahko svetuje kam naj se gremo sankati z 2,5 in 4 letnikom ta vikend? Smo iz Ljubljane in edini pogoj je, da zraven imajo kaj toplega za spiti.
Hvala!

Kandrše, med Moravčami in Izlakami.Ni bogvekaj, ni pa daleč, karta 3.8 eur na sanke.Za majhne otroke več kot dovolj.Zraven je gostilna, lahko pa greste na poti domov na krofe na Trojane.Tako smo mi zadnjič imeli lep izlet.

Kaj? Za sankanje je treba plačat??? To pa še nisem slišala.
Mi bomo šli na Pohorje, če bo dane in jutri zapadlo kaj snega.

kranjska gora in okolica

Na Gorenjskem bo ta vikend za znoret (začetek počitnic). Po moje se v tisto smer sploh ni za peljat.
Tudi mi bomo šli raje proti Pohorju.

Ta vikend smo bili na Pokljuki pri Jelki in je super. Imajo tudi vlečnico za smučanje, tako otroško in navadno, pa sankaško progo. Pa nič ne plačaš sankanja. Potem je na smučišču ena kočica z čajčki in kuhanim vinčkom, pa na parkiriščem nad sankališčem je gostišče Jelka kjer imajo kosila in WC. Na smučišču pa je kemični wc.

Greš pa tako, da se pelješ proti Rudnemu polju, zaviješ levo za Šport hotel, pa kar mimo njega in njegovega smučišča, čez par metrov vidiš na desni znak za Jelko.

Je varianta tudi sankanje pri Šport hotelu, a meni je bolj všeč pri Jelki.

Smo želeli zadnjič s kombijem (ker nas je bilo več) mimo te famozne Jelke na Pokljuki. Imeli smo frej v eni koči bolj naprej (pri prijateljih). Grozna cesta, avti pa tako parkirani, da nismo niti mogli prit do tiste koče.
Potem smo peš nesli smučarsko opremo in tovorili kovčke. Šele proti večeru smo lahko tja zapeljali.
Groza. Ljudje puščajo avte kakor se jim zazdi.
Da ne rečem, da je bil še dovoz do koče zaparkiran (zvečer seveda ne več, ker so se enodnevniki odpeljali).
Prijatelji so nas čakali že dolgo. Seveda v današnjem času ni problem ker so mobiteli. Pač pokličeš, da sicer si gor ampak blizu ne moreš.

Saj ne rečem, da ni lepo gor, ampak meni se je zdelo kot v mravljišču. Pa proti večeru smo šli v Jelko, da kaj pojemo – pa je ostalo samo še nekaj stvari. No nič zato, nam potem nekaj dni ni prišlo na misel, da bi tja hodili.

Tako da konec tedna zagotovo več ne grem na Pokljuko. Med tednom že mogoče.

Okoli vseh smučišč je takilih enodnevnikov malo morje.Kako si lahko dovolijo parkirat na način kot da so sami.Prepotentneži točno vejo, da pajka in lisic nebo, ča pa jaz ne morem domov, je pa to najbrž moj problem.
No če se mi slučajno kdaj zgodi, da me kdo zaparkira, definitivno ne pride tisti dan domov, pa majhni otroci gor al dol.

rdeča češnja, pr nas na Gorenjskem še nimamo počitnic. bi pa pasale, ful ;-)) jih imamo za ljubljančani – od 25.5. do 29.2.

Saj gužve in zamaškov ne delamo mi, delajo jih Ljubljančani!

Mi smo bili malo pod črnivcem (cesta Kamnik- Gornji Grad)- sem že zadnjič pisala o tem in je bilo super.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close