Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek katera stopnja izobrazbe je magisterij?

katera stopnja izobrazbe je magisterij?

Torej, katera stopnja izobrazbe je magisterij (numerično)? Pa še nekaj, če morda kdo ve. Delam v šolstvu in me zanima, če in koliko pik dobiš za opravljeni magisterij (govorim predvsem o napredovanju v nazive, ne v razrede – tam sem že v petem).

Hvala in lep dan vsem!

Stopnje izobrazbe se praviloma sploh ne uporabljajo več.

Sicer pa je odvisno, ali si si naziv magistra pridobil po bolonjskem sistemu, ali prej.

magisterij po starem (mag.pred imenom) – stopnja 8/1
magisterij po bolonjcu (mag.za imenom) – stopnja 7

Znanstveni magisterij je bolonjska raven 8/1 – tega od leta 2009 ne bodo več izvajali.
Strokovni magisterij, ki se ga izvaja po novi, bolonjski direktivi, in ga pridobiš, po petih letih (3+2) pa ima raven 7/2. Za primerjavo – sedanja univerzitetna izobrazba je po bolonjskih kriterijih uvrščena v raven 7/1, sedanja viskošolska pa je po bolonjskih kriterijih uvrščena v raven 6/2 (po stopnji je bila do sedaj izenačena z univerzitetno, obe sta bili 7. stopnja).
Po bolonjskem sistemu sicer poznamo izraz raven. Izraz stopnja še vedno ostaja za izobraževanje, ki so ga, oziroma ga še vedno, naše fakultete izvajale pred prenovo viskološolskega izboraževanja. Če imaš znanstveni magisterij pa boš tako po sedanjem sistemu kot po bolonjskem imela 8. stopnjo, oziroma raven.

KOLEKTIVNA POGODBA ZA DEJAVNOST VZGOJE
IN IZOBRAŽEVANJA

82.a člen

Pedagoškemu delavcu in drugemu strokovnemu delavcu ter ravnatelju v vrtcu, osnovni šoli, srednji šoli, dijaškemu domu, študentskemu domu in na univerzi, s specializacijo po dveletnem programu z magisterijem oziroma doktoratom znanosti, ki ni pogoj za opravljanje del na delovnem mestu, na katerega je razporejen, pripada dodatek v višini:

0,20 količnika za specializacijo po dveletnem programu,
0,30 količnika za magisterij,
0,50 količnika za doktorat znanosti.

Dodatki iz prejšnjega odstavka se med seboj izključujejo.

Iz prve roke ti povem, da lahko uveljevljaš 8 točk za napredovanje v nazive pod rubriko strokovno izoraževanje ali pa 150 točk za napredovanje v plačilne razrede.

In seveda ti pripada od meseca po zagovoru 0,3 količnika za magisterij.

Seveda mislim na strokovni naziv magister znanosti, kar je 8 stopnja.

Magistra,
magister znanosti je ZNANSTVEN naziv in ne strokoven… Po uvedbi bolonjske dierktive od 2009/10 dalje pa bodo magisteriji le še strokovni, znanstven naslov bo le še DOKTOR ZNANOSTI.

Hvala vsem za odgovore.
Tehle 8 točk mi bo zelo prav prišlo, če mi jih bo ravnateljica hotela upoštevati.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close