Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je to “resna zveza”?

Kaj je to “resna zveza”?

Večkrat preberem, da nekatere že na hočete jasno vedeti ali bo veza resna. Prav zares me zanima, kako to zase veste. Da se greste resno vezo, ne pa, da se boste po 1 letu premislile?

Vsaka zveza prinaša preizkušnje in nikoli ne moreš zagotovo trdit, da je ne bo konec. Po mojem pa je neka zveza resna (oz. ima prihodnost) tedaj, ko partnerja skupaj preživita zelo veliko časa, ko ni nekega poniževanja (oz. poudarjanja, da je nekdo več vreden kot drugi), ko začneta načrtovati skupno prihodnost (poroko, otroke) oz. se vsaj o tem veliko pogovarjata in še marsikaj bo verjetno katera dodala. Ne pa da živita tjavendan, čakajoč boljšo priložnost za vogalom. In sta skupaj zaradi dolgčasa ipd…

Zame je zveza resna takrat, ko si oba želita, da bi trajala čimdlje in bi počasi napredovala. Če bo res itak ne vesta si pa želita.
Če si pa en želi samo malo seksa recimo in ve, da ga prihodnost ne zanima pol zveza ni resna.

Zelo lepa misel. Se podpišem.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Res zelo subjektivno, tale definicija resne zveze…

Jaz bi recimo rekla, da to enostavno čutiš… Sploh, če to ni tvoja prva zveza, če si se v razmerjih že opekla in iz tega kaj naučila, potem, ko srečaš “njega/njo”, veš, da si ga srečala/o. Čutiš, da ko si ob njem, si nekako širši, bolj ljubeč, da nekako rasteš, da se učiš, se zdraviš skozi odnos … Ceniš čas, ko si s takim človekom in predvsem se počutiš varnega. In jasno, da ti je všeč, in vedno bolj ti je, čeprav zaljubljenost mineva, če je sploh bila prisotna … To je pol resna zveza. Temelji na enem resnem, globokem občutku povezanosti in sorodnosti z drugim, ki skozi čas samo raste.

Hejla Pokec – sam firbec me daje. Hruscov iz tvojega citata je Nikita Sergejevic? Sprasujem samo zato, ker se mi zdi smesno (no, v bistvu arogantno), da je ravno on take izjave dajal…
Ostalim se opravicujem, ker smetim temo.

Človek, imej se rad! Marijan Košiček
Od str. 115 dalje

Izveš kar te zanima

Ja to je najmanj to, da ko se s tabo dobiva se ne še s sto drugimi. Če rata, rata. Če ne, pa ne. Če tega ni sposoben, potem iz tega zagotvo ne bo nič resnega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close