Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek amoksiklav

amoksiklav

A je katera že to pila? Jaz se ga kar bojim, ker je sestra pred leti po njem dobila strašno alergijo, je imela neke izpuščaje po celem telesu, pa kar skupaj je padla. Res je, da je bila v tistem času precej izčrpana, malo je jedla in pila, ampak mene ga je kar malo strah. In danes ga je meni predpisal zdravnik, sem ugotovila šele doma, ker recepta nisem brala, v lekarni pa tudi nisem pogledala! Vaše izkušnje? Je še katera imela probleme?

jemala-nobenih težav.

Jemala mama (70 let) – brez težav.

Poskusi, če bo reakcija pa k zdravniku.

Tudi jaz dobim po njem izupuščaje,da me vse srbi. pa tudi po Ospenu. Zdravnico moraš na to opozoriti- da si alergična in napiše nkaj drugega. Meni je dala potem čist drug antibiotik.
b.

Saj ravno reakcije se bojim. Sama nase sem jezna, ko sem tako panična!

JA , če te je strah pa vzemi šele jutri zjutraj prvi odmerek, da se boš lahko čez dan opazovala, pa tudi kdo od domačih ali znanih bo kje blizu, če bi bilo kaj narobe.

Ne vem kakšne vrste bolezen imaš in če je to izvedljivo.;)

Srečno – ah, mogoče pa ne bo nič 😉

abeceda**, hvala. Tudi sama sem že pomislila na to, da jutri zjutraj vzamem prvi odmerek. Za vsak slučaj, da bom prej opazila, če se bi kaj dogajalo. Imam pa vnetje dihal.

Stranski učinki so redki, so pa.
Pred leti so mojemu očetu zaradi amoksiklava skoraj odpovedala jetra – bilo je že zelo na meji, a se je k sreči stvar obrnila na bolje. Je bil pa šele osmi tak primer na svetu – zaradi amoksiklava, tako da te nočem strašiti. Hočem samo reči, da je reakcija nepredvidljiva, pa ne le pri amoksiklavu – pri vseh zdravilih!

Moja hči je dobila pri se mi zdi 8 mesecih amoksiklav..smo bili tudi čisto pikasti po celem telesu…pa smo zamenjali antibiotik, ampak po mojem nima smisla paniko zganjat v naprej, ker če ga imaš prvič, ne moreš vedet in ne boš vedla, dokler ga ne vzameš. Želim ti zdravljenje brez zapletov.

Nič bat. Amoksiklav je eden najbolj preverjenih antibiotikov. Je pa seveda druga stvar, če si alergična na penicilin. V kolikor nisi, pa ne skrbi. Ni mi sicer jasno kako “ga boš pila”, ker mi ga ponavadi oz. vedno, doziramo s kapsulami (tableti), če imaš pa sirup, ga pa “pij” oz. použij s priloženo dozirno enoto. Ne smeš ga pa kar piti vsake toliko…, ko se ti zazdi. Vsaj 8 ur naj bo vmes preden ga spet “spiješ”. Predvidevam, da res ne razumem,kaj pomeni, da ga piješ? Malo čudno opisuješ.

Ja ga bom pila, ker sem dobila prahec, ki ga zmešaš z vodo. Potem se raztopi in ga rukneš. Vendar ga še vedno nisem spila…

amoksiklav se po novem pije, ker dobiš tablete, ki jih moraš raztopit v pol kozarca vode ali čaja… Tudi jaz sem ga dobila včeraj. Pa hitro ozdravitev 🙂

Moj sin (6 let) je za zdravljenje parotitisa že dostikrat dobil amoksiklav. Vem, da je čimbolje, da antibiotike uporabljaš čimmanj, vendar pri njem druge rešitve ni. Mu zelo hitro pomaga, stranskih učinkov pa še nismo opazili.

Amoksiklav – posledica glivice!! Ki sem se jih komaj znebila.
Ga videt ne morem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close