Parni kuhalnik
Zanima me, če katera morda uporablja parni kuhalnik (katerekoli znamke)?
Ali priporočate ali ne?
Morda katera proda (ker se ji valja v kakšnem kotu iz kakršnegakoli razloga)?
Malo gledam pa imam že precej polno kuhinjo pa mi je vseeno kar malo všeč.
Pa še to – verjetno je za na potovanje kar praktično, če imaš dojenčka, ki mu uvajaš gosto hrano in sam pripravljaš kašice?
Hvala za vsako informacijo in SREČNO, predvsem pa zdravo NOVO LETO ŽELIM VSEM!
Lp,
Mi ga imamo. je kar velik, v njem lahko veliko skuhaš. Je pa vsekakor zelo zdrav, še posebej za kakšne bolnike, saj lahko v njem narediš ogromno vsega brez maščobe. Kupili pa smp ga v quellu. No nismo še ga probali, danes smo ga odpakirali, vendar se mi zdi super. Jutri ga sprobam in ti sporočim kako je bilo če hočeš.
Mi imamo parni kuhalnik in zelo veliko kuham v njem. Se mi zdi vsa zelenjava dosti okusnejša, pa še menda tako ohrani več vitaminov in mineralov. Imam tak parni kuhalnik, ki ima možnost treh nadstropij, tako da velikokrat v njem kuham krompir in zelenjavo, ki je za prilogo. Je pa fino pri nakupu paziti na to, da ima kuhalnik dovolj velike posode. Sem namreč videla cenovno zelo ugodne parne kuhalnike, vendar so imeli precej majhne posode.
Če nisi prepričana, ali je parni kuhalnik za vas, kupi prej tak nastavek, ki se ga da v navadno posodo, nanj zelenjavo ali krompir ali meso/ribe (mi tega ne kuhamo), na dno posode pa malo vode. Posodo pokriješ in se zelenjava kuha v pari. Sama sem kuhala tako zelo dolgo, vendar me je motilo to, da nisem mogla kuhati dveh jedi na pari, zato sem se odločila za parni kuhalnik. Je pa tak nastavek dosti cenejši kot parni kuhalnik.
Še to, meni se zdi vsa zelenjava kuhana na pari okusnejša kot kuhana na vodi, izjema je le svežegi brokoli. Sveži brokoli pride precej grenek, zmrznjem pa je čisto ok.
Jaz imam tudi kupljenega pri Quelleju in sem zelo zadovoljna z njim. Je pa kupljen kako leto in pol nazaj, tako da ne vem, če je iste znamke, kot ga imaš ti. Sem pa enakega videla na top shop, le da je dražji, pa še hvalijo se, da v primeru, če pokličeš v prvih ne vem že koliko urah, ti dajo zraven še posodico za kuhanje riža. No, pri Quelleju si jo dobil ne glede na čas klicanja 🙂
Tudi mi imamo takšnega z tremi posodami. Imam le en problem, sedaj sem ugotovila da zraven ni slovenskih navodil. Bomo že nekako vseeno. Helena zanima me ali tudi vi v njem pečete jajca? Po tv sem gledala kako so v njega razbili jajce in to se je potem skuhalo ali speklo nevem. Zgledalo pa je potem kot normalno pečeno jajce na oko.
Forum je zaprt za komentiranje.