Mleto meso-kepa
Dejte mi pliz povedat kako naredite bolognese omako iz mletega mesa. Pri meni se vse konča že ko dam kepo mletega mesa v posodo (prej popražim čebulo). V glavnem, ta kepa mesa noče narazen, vse se neki paca, noče pa razpast na majhne koščke. Torej, v čem je fora, da se meso lepo razpusti?
Hvala pa srečno vsem!
Meni tako ni nikoli ratalo, da sem ga samo s kuhalnico drobila. Zdaj ga zalijem z vodo, tko da jo je cca. 0,5 cm v posodi. In potem drobim s kuhalnico. Itak je treba nekaj dlje časa kuhat, da sem ziher, da je dovolj segreto , med tem se pa še vsa ta voda pokuha. Oz. ko se mi zdi, da je dovolj gosto, dodam malo paradižnikove mezge, če je treba, pa še malo z mokco poštupam čez. In je zame nartabulš.
Jaz meso se preden dam kuhat razrezem z nozem, zdrobim. Kuhat ga dam na mocnejsi ogenj, da se, ko ga s kuhalnico drobim, hitri zapece, da se ne sprime nazaj v kepe.
Opazi se pa tudi razlika med svinjsko/govejim, govejim in puranjim mletim mesom.
Delal sem ragu z mletim goveje-svinsko Spar po receptu, toda niso in niso se hotele razpustiti »nitaste mesne grudaste sprijete tvorbe iz flajš mašine«. Tlačil s kuhovnico, mešal, kuhal na majhnem ognju dobri dve uri, nič od nič, brez efekta. Na koncu sem obupal, ko se je »ragu omaka« nekoliko ohladila sem poizkusil še moj Bosh (120 EUR) palični mešalnik – in glej čudo – dobil sem dokaj normalen ragu z mletim mesom za špagete etc.. P.S. : Kljub vsemu bom »faširano meso« raje kupoval pri mojem mesarju, ki pred mano zmelje ¼ kg govedine in ¼ kg svinjine. VOILA J
Kva maste pol to pašteto v omaki zmleto, al kaj?
Enkrat sem probu tud pire krompir , k sm bil črnuh, se mi ni dal, zmlet s paličnim…fuj, k ena lepljiva pasta brez texture…
Jz skoz pravim, da sem kuhna leseni del (tudi ostala montaža no, ok), kuha pa nej tist, k zna. Raj pol suđe pomijem, pa smo vsi zadovoljni.
Forum je zaprt za komentiranje.