zasteklitev balkona
Zanima me če rabiš kakšno soglasje (OD sosedov, upravnika stanovanja, občine ali koga drugega) če hočeš zastekliti balkon v stanovanjskem naselju. Po soseski sem opazila, da jih je že ene par zasteklilo?, je pa novejša soseska, ker so nam na začetku povedali, da ni še možno zasteklit, zaradi izgleda soseske
HVALA
Sicer mi smo v starejšem bloku in imamo zasteklen balkon, kot že nekateri drugi.
Pri moji mami je tudi že veliko let zastekljen balkon.
Malce povprašaj naokoli.
lp
Ja potrebuješ soglasje vseh etažnih solastnikov, kot tudi gradbeno dovoljenje.
V nasprotnem primeru gre za črno gradnjo, ki jo boš morala na lastne stroške odstraniti in zadevo povrniti v prvotno stanje.
Tudi sama živim v novi soseski, v kateri pa smo “ciganski širitveni nagon” na balkone in terase zatrli v kali.
Nekaj sosedov se je namreč dobesedno usedlo za vrat dvema gradbenima inšpektoricama in težili smo dobesedno vsak dan, dokler nista genialca odstranila zasteklitev na balkonih.
Od takrat dalje je mir. po mojem smo edin soseska, ki po več kot 5 letih od vselitve ni degradirana v smislu črnih gradenj na balkonih.
tudi klima naprave visijo na črno na fasadh večstanovanjskih hiš pa se nihče ne razburja, tako da če si balkon zastekliš tudi ne bi smelo bit neki problem. najbrž pa imaste v vhodu predstavnika vprašaj ga kako in kaj. če pa s eže odločiš za zasteklitev pazi da bo v stilu, se pravi ne vgrajuj belih okenskih okvirjev če imate drugače črne ipd.
Forum je zaprt za komentiranje.