Predlog za ime za psa
Ime naj bo kratko, nezapleteno in pasji velikosti primerno. (mali koderček ne more biti Rambo tako kot je rotvajler tezko Cukerček 🙂
Nas 5 letni nemski ovčar je Lord, nasa 2.moznost je bila samo se Nero 🙂
Meni je zanimivo če ma ime kaksno mozno razlago kar jo npr Nero ali Lord vsekakor imata. Nikoli ne bi mogla dati psu ime Kala ali Muri, ali bognedaj Rex:)
P.S Nekoč sem poznala nekega labradorca(belega) ki mu je bilo ime Pan. Meni se je zdelo ‘smetanasto’ ime res super;)
Naj se ti ne mudi! Jaz sem svojo pripeljala domov in se komaj do večera odločila za ime! Kot je rekla Katja, gotovo ti bo pes s svojim vedenjem, videzom, kakšno specifično gesto ali vizualno značilnostjo, kar sam ponudil ime….. ;o)
Sporoči odločitev in obilo užitkov z novim članom družine! :-)))
Za vse predloge se najlepše zahvaljujem in bom definitivno sporočila, kako se bomo odločili. Joj, komaj čakam, da ga pripeljejo. Iskat so ga šli v Maribor, kar je dve uri vožnje od nas. Naš triletnik je čisto nor. Pa da ne bo pomote, za psa se nismo odločili zaradi otroka, ker bi bilo to brezveze, ne? Moj dragi je čisto nor nanje. Zdaj bom pa nehala, ker moram postaviti še eno vprašanje.
Lp, Monstro
Poznam primer dveh deklet, ki imata vsaka svojo psičko. Da bo bolje razumljivo bom razložila takole:
– Dekle z imenom Tina ima psičko po imenu Kaja
– Dekle z imenom Kaja ima psičko po imenu Tina
Spoznali sta se, ko sta klicali vsaka svojo psičko. In sta se dobro nasmejali naključju. Sedaj sta dobri prijateljici.
Nataša
Katera pa so človeška imena? Danes je že tako težko določiti mejo med imeni, da res ne moreš reči, katero je človeško in živalsko ime. Od nekdaj so kravam, konjem, kozam, … dajali človeška imena; niso bile vse samo Liske, pa Šeke, …. Lahko bi tudi rekli, da naj se otrokom ne dajejo živalska imena, a ne?
LP
Ja, ta debata je zmeraj zanimiva. Se spomnim da ko smo bili majhni, so imeli sosedje psa Žigata (je igral tudi v enem filmu, pa se ne spomnim katerem – stransko vlogo, seveda) in sem šele leta pozneje izvedela, da je Žiga tudi ime za otroke. Ja, in? Dandanes (pa verjetno tudi včasih) je tako že vse pomešano. No, zdajle so kužata pripeljali domov in je prestrašena mala stvarca. Šele po pol ure božanja se je toliko opogumi, da je stopil malo okoli hiše. Živimo bolj na samem, imamo veliko parcelo in še gozd čisto zraven, tako da mislim, da se mu bo lepo godilo. No, moj dragi ima navado, da vse pse, ki jih ne pozna, kliče Rex. Tako je tudi tega, čeprav sem takoj ugovarjala. In začne moj triletnik: Reski, Reski. KS ku namreč delata težave. Sem rekla, Rex pa že ne bo, potem pa naj bo raje Neks. In danes bo tako, jutri pa mogoče že drugače.
Lp, Monstro
Forum je zaprt za komentiranje.