Zlata kartica NLB
Včasih, torej 2 leti nazaj je bilo 300.000 sit, vendar so jo ponujali kar vsem, zaradi višjih stroškov vodenja računa.
Zakaj bi si jo kdo želel:
Zaradi osebne obravnave. Nikoli ne čakam v vrsti pred okencem na banki, ampak grem v pisarno za osebno obravnavo in stvari uredim tam. Če si v tujini in rabiš prenakazilo na račun, samo pokličeš svojo osebo za osebno obravnavo in ti uredi, npr nakaže denar iz varčevalnega računa na kartico.
Lani smo bili celo poletje na morju in je dvakrat po telefonskem klicu oseba na banki za nas plačala tekoče račune, ki jih nimamo na trajnik ( komunalo in elektriko), zneske sem izvedela po telefonu na komunali in pri elektru. Morda komu taka obravnava pride prav, meni že.
Zelo vsiljivo jih ponujajo. BTW, na SKB imaš osebnega bančnika brez zlate kartice in višjih stroškov poslovanja. Zlata kartica se splača samo, če imaš visok limit. Ker ni stroškov odobritve in je limit stalno 2000 Eur. Če poslušeš brez, pa absolutno ne. Raje pojdi na banko, kjer ti vse usluge iz naslova zlate kartice nudijo zastonj.
Nala, hvala za obširno razlago, ki je bila sicer nepotrebna. Moje vprašanje je bilo bolj retorično. Namreč imam zlato kartico in jo mislim vrniti, ker sem ugotovila, da se mi absolutno ne splača. Položnice plačujem prek trajnika ali Klika, kjer lahko urejam tudi vse prenose med varčevalnimi in ostalimi računi. Na banko skoraj nikoli ne grem, pa še takrat, ko sem bila zmenjena s svojim vrlim bančnikom, sem zamudila natanko 5 minut, pa je imel že naslednjega notri, tako da sem čakala dlje, kot če bi se postavila lepo v vrsto… Da ne omenjam nekompetentnosti te osebe. Sama veliko potujem in imam včasih kako vprašanje. Še na enega do sedaj ni zadovoljivo odgovoril… Če sem odkrita, ne razmišljam samo o vračilu zlate kartice, temveč o zamenjavi banke…
Moje skromno mnenje: zlata kartica pač ni kriva, da tvoj osebni svetovalec ne zna opravljati svojega dela. Jaz sem s svojo svetovalko zelo zadovoljna in ni mi treba tja ob dogovorjeni uri, vedno sem takoj na vrsti.[/quote]
Seveda ni kriva zlata kartica, ampak ne vem, zakaj bi plačevala za slabo storitev?
Mimogrede, ti takoj na vrsti tudi takrat, ko ima notri že drugo stranko?
Ah, dej nehi, s čim vse vas farbajo. Obrestna mera za kredit je odvisna samo in izključno od vaših pogajalskih sposobnosti in od tega, kako dober komitent ste, ne pa od tega, kakšno kartico imate, ljubi jezus. Moj ima zlato kartico in ima pogoje do pike take, kot pišejo na spletu za vse. Ker ne zna jezika iztegnit. Zlata kartica, ponavljam, se splača samo, če imaš visok limit. Usluga, ki jo drugje ponujajo zastonj, je usluga osebnega bančništva, ki jo tako poudarjate pri zlati kartici. Na SKB ti domov pošljejo dopis, na katerega bančnika se lahko obrneš, če je nujno in se ti ne da stati v vrsti. Brez zlate kartice in ohoho prilivov. In gotovo niso edina banka, ki zo ponuja.
Forum je zaprt za komentiranje.