Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ortoped valdoltra kateri-hernia

ortoped valdoltra kateri-hernia

rada bi šla samoplačniško v Valdoltro na ortopedski pregled za bolečine v križu

Katerega ortopeda mi priporočate?

lep dan

nelja

dr.Kovač Simon.

Če greš že samoplačniško, zakaj glih v Valdoltro?

A ti tvoj dohtar ne more napisat napotnice pod nujno? Fajn jamraj, še posebej, če ti že nogo mrtviči.

V Valdoltri je taka praksa:

Dobiš napotnico od svojega zdravnika, napotnico pošlješ po pošti v Valdoltro (eno kopijo si naredi zase in imej s sabo, ker se zna zgoditi, da originala potem ne najdejo).

Čez 14 dni dobiš na dom pismo, s katerim te vabijo (npr. čez 2 tedna) na pregled k določenemu ortopedu.

Ha,ha čez dva tedna, ta je pa močna.Ja mogoče pred 8 leti, zdej pa ne. lp fata,dej ženska pojdi na samoplačniško v Sočo, bolje skozi prideš. Valdoltra ni več, kar je bila za Italijane mogoče, ker jim je še vedno bolj poceni.Strokovnjaki pa itak gostujejo po vsej Slo. Jaz šla v Ljubljano za PZA,da sem tam srečala dr. iz Valdoltre,ha,ha. Mislim to je pa že človeška komedija.Smešno ali pa žalostno.Bolje smešno, ker drgače rabiš še psihiatra, ko ti živci popustijo.

Imam 16-letno hčer in mora biti operirana zaradi skolioze hrbtenice.
Vodimo se pri zdravniku dr. Kramar Robertu. Za MR torakalne hrbtenice smo dobili datum šele oktobra. Me pa zanima kakšne preglede še moramo opraviti pred operacijo in kako dolgo še potem čakamo na datum operacije.
Če ima kdo kakšne izkušnje glede operacije prosim, če mi odgovori.
Zanima me kakšna je rehabilitacija po operaciji. Rekli so mi, da je v bolnici 12 dni. A so hude bolečine po operaciji? A nosiš steznik po operaciji?
Kdaj lahko začneš se prepogibati?

Lep pozdrav

DEJA

Pozdravljeni Deja,

Sem mamica 15-letne hčere, ki je bila pri dr.Kramarju operirana pred tremi tedni. Tudi sama sem imela polno vprašanj in premalo odgovorov. Moram vas potolažiti, ker še predobro vem kaj prestajate. Verjetno ima vaša hčera skoliozo le v zgornjem delu hrbtenice, naša jo je imela v zg.in ledvenem delu, tako da predvidevam , da bo pri vas vseeno šlo za manjši rez kot pri nas.
Pa gremo lepo po vrsti. Poleg MR mora opraviti še pregled spirometrije(zmogljivost pljuč), pregled krvi, EKG, 2x odvzem krvi(avtotransfuzija), posvet z anesteziologom (če slučajno obstajajo kakršnikoli drugi zadržki za operacijo). To mislim, da je v glavnem vse kar se pregledov tiče. Čakalne dobe za operacijo so pa kar dolge-težko pa rečem koliko. Nam je januarja 2010 rekel, da ima že ves program operacij za 2010 zaseden,nato pa smo imeli srečo in bili operirani julija 2010. Mogoče glede na nujnost in hitrost napredovanja skolioze, ne vem?! Pri nas je imela močno skoliozo (zg. in sp. čez 60 stopinj). V bolnico si sprejet 2 dni pred operacijo, po operaciji si 1-2 dni na intenzivi(takrat pridejo starši le če je res nujno, tako, da takrat precej trpimo starši-otroci ne, ker večji del spijo oz.prejemajo močna zdravila proti bolečini). Ko prideš na oddelek večji del ležiš in vsaj še nekaj dni zelo prija spanje-zdravila. Boli pa skorajda ne oziroma glede na velikost operacije skoraj ne boli. Po nekaj dnevih je že zaželjeno, da v spremstvu vstaneš in poskušaš hoditi- se DA!!! Po cca. 7 dneh počasi ukinjajo močnejša zdravila, saj jih praktično ne potrebuješ več toliko. Vsak dan so otroci vidno bolje- ne moreš verjeti!!! Po cca. 10-14 dnevih gredo otroci domov. Naša je bila res pridna (hodila, kri, skoraj ni potrebovala kaj proti bolečinam) in je šla domov po 9 dneh pom operaciji. Za domov dobiš steznik, ki ga je potrebno redno nositi, ko se bo dalj časa sedelo ali hodilo. Doma, ko lahko več počivaš ni tako obvezen. Redno ga moraš nosti vsaj do prvega pregleda(cca. 2 meseca po operaciji)- mi tega pregleda še nismo imeli, ker smo še bolj “frišni”. Povejo tudi kateri gibi so “prepovedani” za nekaj časa, drugače pa je zaželjeno, da naj otrokom življenje teče čim bolj podobno kot pred operacijo. Rekli so nam, da iz njih ne smemo delati kakšne invalide, ker to sigurno niso in to tudi drži! Aja, v šoli najbolj verjetno 1 leto ne bodo telovadili, od razgibavanja pa so zaenkrat dovoljeni le sprehodi. Ampak vse to je v primerjavi s težavami, ki bi jih lahko sicer imeli, malenkost.
Midva z možem sva za čas bivanja hčere v bolnici v Ankaranu najela apartma in bila velik del pri njej v bolnici. Toplo priporočam, če je le mogoče, saj otroci z našo pomočjo bistveno hitreje ozdravijo. Hrabri pa moramo biti tako mi kot oni!!! Če boste želela naslov ali pa še kakšne informacije, jih rade volje delim, saj kot sem rekla, vem kako težko, ko imaš morje vprašanj, pa ti skoraj nihče, ki ga poznaš ne more dat odgovora.

lp Katjuša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close