rak?
Stara sem 28let. Boli me leva dojka na otip pod pajsko. Občasno me pika. Slabo se počutim že nekja časa nasploh, ne pomaga nič… Ful me skrbi.
Moja mami, stara 50 let ima raka na dojki(imela bulo), stara mama rak dojke(nič bule, samo roka jo je bolela) Kaj naj? Naj kompliciram-bojo rekli kaj paničarim, saj sem stara šele 28 let?
verjamem da je tvoja baioca imela raka dojke in jo je bolela le roka brez bule, samo njabrž je bil primarno nekje druge. sicer pa kot veš rak ne boli, vsaj na začetku ne. če bi bolel, bi več ljudi šlo pravočasno k zdravniku.
malo premisli kdaj te bolijo prsi, v času ovulacije in potem dokler ne dobiš M.?
sicer pa če imaš v ožji družini raka, potem ja morda ti bo res kdo rekel da brez veze paničariš, pa vseeno, saj mamografijo lahko narediš tudi samoplčaniško.
Brez vsake panike pojdi takoj k ginekologu. Razloži vse in poslali te bodo na odvzem krvi, slikanje dojke in če bo potrebno tudi UZ dojke in to je to. Če kaj je , te bodo zdravili, če ni nič pa boš ostala njihov reden gosT, saj zaradi dedne obremenjenosti tako spadaš v rizično skupino.Imela boš redne letne preglede, tako da bodo lahko takoj v začetnem stadiju opazili in USPEŠNO pozdravili. Pri raku dojke je namreč zelo važno, da se opazi in zdravi takoj.Držim pesti za tebe.
Še danes pojdi do svojega ali dežurnega ginekologa!
Brez naročanja in čakanja kake mesece…
Ti si rizična skupina in tvoj osebni zdravnik ali še bolje ginekolog te naj pod nujno pošlje v ambulanto za bolezni dojk.
Ni res da rak ne boli! Nekateri imajo kar hitro v začetku že bolečine. Pa tudi mlajše od tebe zbolevajo za to boleznijo, tako da nič ne čakaj…pa veseli december gor ali dol!
Imam namreč kar nekaj izkušenj…
Nič nisi premlada, kar lepo se naroči na pregled in jim povej, kar si tukaj napisala (torej tudi družinsko anamnezo), Glede bolečin pri raku pa je žal tako, kot je napisala predhodnica: ni res, da nikdar v začetnih fazah ne boli. Mojega očeta je bolelo več let, preden so mu odkrili. Sicer ne močno, bolj blaga, topa bolečina, a vztrajna, ki jo zdravniki pač tako radi zignorirajo, tako da je treba biti kar vztrajen, če imaš občutek, da nekaj ni ok.
Forum je zaprt za komentiranje.