zamrznjeni oslič
Jaz pa jih včasih naredim takole: osliče nasolim in jih položim v naoljen pekač. Čeznje potresem na margarini prepražene drobtine (zelo malo margarine in veliko drobtin), česen in petršilj. To pečem v pečici cca. 20 min pri 180 – 200 stopinj. Potem čez z žlico polijem malo pelatov inposujem z naribanim sirom. Kok je dobr. Aja zraven pa skuham riž.
Jaz ga odtalim (najraje zjutraj vzamem iz skrinje in dam v hladilnik, mi mao bolj pozno kosilo, oziroma lahko že zvečer vzameš skrinje, odvisno kdaj ga pač delaš), dam na cedilo da vsa odvečna voda odteče, nato posolim, povaljam v koruzni moki in opečem na res zelo vročem olju, da hitr zakrkne in da postane hrustljavo.
V bistvu ne dam toliko olja, da plavajo, ampak manj, tko da se opečejo, moraš pa pač obrnit, da se opečejo z obeh strani. Mi imamo take osliče kar radi!
Pa dobr tek!
lp
n
Ce so oslicevi fileji malo debelejsi (npr. 1 cm), ti priporocam naslednji recept (prirejen po J. Oliverju):
Pekac namazes z olivnim oljem, nanj nalozis fileje in vanje napravis zareze. Nato namazes ribe z malo olivnega olja in jih potreses z zacimbami: sol, petersilj, origano, cesen. Jaz uporabljam kar suha zelisca, ceprav so sveza boljsa. Zraven v pekac ali na ribo lahko polozis tudi kaksno prerezano limono ali limeto. To speces v pecici pri 180 st. ene 10-15 minut.
Ta recept se krasno obnese tudi za druge ribje fileje, pomembno je le, da so debelejsi (drugace se riba v pecici ne spece, ampak bolj posusi). Bistvene razlike med okusom oslica in drugih, veliko drazjih filejev, pa jaz sploh ne zaznam.
Pred jedjo je fileje v vsakem primeru dobro pokapati z limoninim sokom.
Dober tek!
kosilo
15.02.15 08:31
Kaj je argentinski osliČ /zmrznjen/ gojenja riba, ali živeča v naravnem morju?
Načeloma se osličev ne goji. Sicer pa na vsaki ribi ali ob vsaki ribi piše ali je olovljena ali gojena. Gojene ribe so na nivoju z umetnimi krmili in hormoni filane živine, mnogokrat pa še precej slabše, saj je tu zakonodaja bolj ohlapna.
Forum je zaprt za komentiranje.