Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako do poklica vzgojiteljice v vrtcu

Kako do poklica vzgojiteljice v vrtcu

Pozdravljeni,

sem mama treh otrok, kateri v soboto poteče porodniška. V času porodniške mi je potekla pogodba za določen čas, tako da sem ostala brez službe. Ko gledam oglase za službo mi je kar slabo, saj sem namreč ekonomski tehnik in lahko sem le tajnica v kakšnem podjetju. Zanimivo pa je, da sem sedaj pri tridesetih ugotovila, da želim postati vzgojiteljica v vrtcu. Zanima me, kako se da prekvalificirati. Kaj je potrebno, kam naj se obrnem. Ali morda veste, če tudi zavod za zaposlovanje pomaga pri prekvalifikaciji? Sem iz Ljubljane.

Hvala.

če hočeš biti vzgojiteljica, moraš naredit vzgojiteljski faks. štiri leta traja z absolventom vred.

če ti je želja samo delati v vrtcu, to lahko počneš tudi kot pomočnica. Za to obstajajo prekvalifikacije, mislim, da trajajo kako leto, ampak dvomim, da bi zavod karkoli od tega financiral, saj je na voljo dovolj in še preveč kadra pri obojem.

Letos si za šolanje prepozna. Naslednje leto februarja pa pazi na razpis za vpis. Lahko se vpišeš na izredni študij predšolska vzgoja in ker niamš ustrezne srednje izobrazbe, boš morala poleti ali v septembru delat preizkus glasbenih sposobnosti.
Lahko se prekvalificiraš za pomočnico vzgojiteljice. Najkrajši je enoletni program za tiste s končano gimnazijo na Zaris-u v LJ, vendar tam vzamejo tudi tiste s kakšno drugo tehnično šolo in pač narediš kak izpit več. To je to.

Na ZARISU ( v Ljubljani) narediš lahko v enem letu prekvalifikacijo za pomočnico vzgojiteljice, za vzgojiteljico pa potrebuješ visoko izobrazbo.

25214

jaz nisem odrasla sem v osnovni šoli in bi rada postala vzgojiteljica ampak nevem kakšni so pogoji za to delo in kam se moraš vpistai in koliko dolgo traja šolanje? rada bi pa tudi izvedela kaj narediti če te ne sprejmejo za delo vzgojiteljice,kam se lahko potem vpišeš,katero delo lahko s to izobrazbo opravljaš.

Mlado dekle, ki te zanima poklic vzgojiteljice- v petek 11.2 in v soboto so informativni dnevi- preko zoom-ov, vključi se na vzgojiteljski, tam vse podrobnosti izveš. Kot prvo pa uspešno zaključi osnovno šolo, pomembne so točke, ki jih nabiraš z dobrimi ocenami od sedmega razreda…

Za vzgojiteljico pomembno empatija in smisel za delo z otroci, tudi glasbena nadarjenost- en inštrument….srečno in uspešno naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close