Bosopetost in urejene pete
Punce, pomoč!
En od razlogov, da mi je poletje tako grozno všeč je, da lahko hodiš bos. Res uživam v tem, da hodim bosa in takoj, ko se pojavi prva priložnost, to tudi storim. Po travi, po kamnih, po asfaltu, po… Pojavi pa se težava, ko nato za v službo obujem natikače in pogled na kožo mojih palcev in pet res ni ravno najlepši.
Poskušam z vsakodnevnim drgnenjem podplatov (še umazanija ne gre vedno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dol:(), z večernim mazanjem … pa – koža je še kar trda.
Je to dvoje sploh združljivo, namreč vsakodnevna bosopetost in urejene pete? Ali se moram res nečemu odpovedati (gotovo urejenim petam)?
Uf, večni problem. Letos sem s 14-dnevnega dopusta prišla s takimi razpokami na petah, da mi jih tudi pedikerka ni uspela do popolnosti “zrihtati”. Je rekla, da se mi bo do septembra koža obnavljala in ne bo čisto lepo. Tako, da – ne vem, če gre to dvoje, kar si napisala, skupaj. Vsaj meni ne uspe. Še otrokoma včasih tako drgnem podplate, da gre vsaj približno umazanija dol (pa ne gre vedno).
Tako da – tudi jaz čakam kakšen pameten nasvet.
LP
Še ena z istim problemom.
In tudi, če ne hodim bosa, se mi pete počrnijo, če vozim avto v natikačih (japonkah). Predvsem grdo izgleda desna peta, ker se z njo naslanjam na črni gumijast tepih.
In pred kakšnim mesecem sem se lepo oblekla, nataknila usnjene japonke v stilu 70-ih (z bunkicami, vozlički….). Res je bilo vse v stilu. Ko sem šla od doma sem si bila celo samozavestno všeč :))))
Ko sem prišla tja, kamor sem bila namenjena, sem nehote videla svojo desno peto – črna, umazana … O-o!!!!!! Priznam, da sem sama pri sebi upala, da ne bo nihče opazil in ves čas sem se tako zelo nelagodno in nesproščeno počutila :((((
Jeseni bo že bolje, ko bomo začele nositi čevlje namesto opank.
LP,
NatašaH
Jaz imam s petami in stopali večni problem, dokaj solidno pa ga rešuje s piljenjem vsak večer (auu, moj trebuh!!!), potem pa moža nafehtam, da mi krepko vtre kremo od dr. scholl v cele podplate. Odkar to delam, si celo upam v natikačih okrog hodit. Meni so zanemarjena stopala v odprti obutvi še celo hujsa kot neobrite noge ali podpazduhe! Vem pa tudi, kako težko jih je negovat. Res priporočam tole dr. scholl “Schrundensalbe” – imajo v DM, od cele palete preizkušenih daleč najboljša.
Ne, bosopetosti se ni potrebno odpovedati.
Tudi jaz sem vsak dan na plaži in doma bosa in podplati in pete so kar lepo zacveteli. Najprej sem samo enkrat s plovcem po enournem namakanju zdrsala podplate in potem si dvakrat na dan namažem s kremo od Avona – Callus creme – za podplate in podplati so spet lepi.Je na otpi koža še vedno precej trda (da bi bila mehka bi morala verjetno vsak dan strgat, ampak se mi ne da) ampak izgleda pa rožnata in lepa.
Forum je zaprt za komentiranje.