pripomoček za kuhanje kave
se opravičujem, če bom malo nerodno napisala
ena posoda se dobi….v spodnji del naliješ vodo, po vrhu v eno tako posodico z luknjami daš kavo….in ko voda zavre, kavo “pirnese v zgornji del posode….
imam tako posodo (sem jo dobila za darilo)…pa je samo za dva požirka kave…bi imela večjo…kje bi jo lahko dobila…..menda je to ful popularno na primorskem…
hvala
Ravnokar sva z možem spila eno kofečke skuhano v kafetjeri :))).
Verjetno imaš tako za eno osebo, če praviš, da dobiš ven malo kofeta. Midva imava tako za tri, pa je vedno preveč za enkrat, ker je tako kafe močnejše. Ta velike so navadno za šest oseb.
In ja, res je, pri nas na Primorskem ne gre brez kafetjere. Mi jo imamo že od nekdaj. :)))
Imajo jih v vseh hipermarketih najboljšega soseda in tam so preverjeno najcenejše. V Cafetino v stari lj pa ne hodit, ker boš enako Bialettijevo kafetjero 2x preplačala.
Tiste “fancy” skoraj praviloma niso prav nič boljše od najcenejših Bialettijevih, zato ti ni treba odštevati veliko denarja za kak poseben dizajn, ker kava ne bo nič boljša, kvečjemu slabša (razen če potrebuješ iz rostfreia za indukcijsko).
Osnovni Bialettijev aluminijast model (ni za indukcijsko) za 6 oseb stane nekaj čez 13 €. Kar je več, boš preplačala. Za 3 osebe mislim, da bi morala biti nekje okrog 11 €.
Tudi jaz imam eno vprašanje glede kofetijer.
V dar sem dobila eno tako, ki ima tudi električni kuhalnik. Tako, da jo lahko kuham tam in ne na električni plošči.
Sedaj mi je pa zgornji del, ki je plastičen, počil in kava med kuhanjem teče ven.
Kaj mi priporočate, poiskati rezervni del, kupiti novo ali pa navadno kofetijero in kuhati kavo kar na električni plošči?
Kot rezervni del sploh ne vem, če jo bom kje dobila…
Hvala za kakšen nasvet in
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.