otrok zaspi in čez 1 uro je popolnoma moker od potu
Ženske, prosim odgovor, razlago.
Zakaj sin star 9 let zvečer ko zaspi, pa ni važno ali zaspi nag, ali v pižami,samo v majčki, razkrit, pokrit….po eni uri spanja tako močno “zašvica” da ga moram obvezno preoblečt, ker če je oblečen v pižamo jo lahko ožamem, če pa je nag, pa po njemu dobesedno stojijo kapljice potu, po celem hrbtu, trebuhu, glavi. V sobi kjer spi sploh ni prevroče, je tam nekje 20 stopinj, pozimi in poleti, tako da mu prevroče naj ne bi bilo.
Sej ne da me moti, ni mi problem ga preoblečt ali zbrisat, samo zanima me zakaj se to dogaja. In to se dogaja že 7 let. Vsak večer enako.
Ima še kdo take težave?
Sem tudi zdravnika že vprašala pa je rekel ; ja tak pač je.
Tudi mi imamo enega takega šestletnika. Pediater mi je rekel, da se otrok zvečer ohladi in zato pride do potenja. Preobleče se skoraj vsako noč. Sem pa opazila, da če se počasi odpravi spat oz. da je dalj časa zvečer pred spanjem umirjen, da ne nori toliko, potem manj zašvica. In tudi pediater mi je to potrdil.
Robi865, 01.12.2021 ob 14:43
Prehladna postelja
Pri vodni postelji je voda ogreta nad 30 stopinj Celzija
Drugače se telo poti
Potiš se če ti je vroče. Ker se telo hladi s potenjem. Prej bi rekel da ma preveč izolacije okrog sebe in pretoplo v prostoru. Za spanje je 18 čist dost.
Do 7-8 igra, nato pa da 8-9, neaktivnost, pa sproščanje. Pa bo vse ok. Preglejte tudi etikete, da imate ustrezno posteljo, da ni slučajno “plastična”. Če se telo poti, pomeni tudi da se znebi strupov, torej pasivno kajenje, nezdrava hrana, okoliski plini in dimi, sevanje na 5G omrežje, cepiva, raznih dodatkov na testirnih palčkah, skratka vse kar je strup v okolici.
Aktivni in hitri otroci se potijo veliko hitreje kot njihovi vrstniki. Ta proces se še posebej okrepi v sanjah.
Otroci se ponoči močno potijo tudi zaradi suhega zraka v sobi. V sobi naj ne bo več kot 2o stopinj – idealno za spanje je 18. Dovolj je, da v njegovo sobo postavite nekaj mokrega. To je lahko majhen akvarij ali mokra brisača na radiatorju. Vredno je pogosteje prezračevati sobo in izvajati mokro čiščenje.
Smo meli podoben primer. Hcer. Ko smu umaknili vso predelano hrano ( tudi kruh ), se je popravilo. Drugace pa je 20 celzija obcutno prevec. V prostoru kjer spite ni priporocljivo imeti vec kot 18. Pa se to je gornja meja. Nasi je pediater rekel med 11 in 18 in sedaj je nekje 15 stopinj, ko ji je se ok, ce je vec ji je ze prevroce. 12 let stara.
Forum je zaprt za komentiranje.