Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek napa – da ali ne

napa – da ali ne

mi lahko prosim poveste koliko nujna je napa….planiram kuhinjo in bom imela stedilnik pod oknom…pa me zanima, ce zadosca, da ga imam med kuhanjem odprtega na kip ….

Okno sicer pomaga, je pa z napo veliko veliko boljše. Jaz sem trenutno brez in kljub temu, da imam zraven odprto okno včasih prav norim 🙁
Če imaš možnost premakni štedilnik.

Sama nimam kuhinjske nape in sploh ne čutim potrebe po njej. Odpade čiščenje, ni nadležnega brnenja, ki me zelo moti, če ga kje slišim, kuhinja sicer ima vonj po hrani, a nam ni moteč. Če je premočan (ribe …) odprem okno, a vonj recimo sveže pečenega kruha ali domače juhe je bistveno bolj prijeten od vonja kakšne sintetične dišave za osveževanje prostorov.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Jaz sem pri napi šparala, zdaj mi je pa žal. Ima samo en motor, a je kljub temu full glasna. Na videz je taka bolj preprosta, ker nisem hotela, da mi pol kuhinje zavzame. Ampak… mar bi dala več in bi bil efekt boljši.

Okna tudi ne moreš vedno odpirat- pri meni je tako, da tamala zelo rada sedi na pultu, ko kuham, in bi ji tako precej pihalo v glavo. Pa še bolj mi je všeč, če imaš pod oknom pult kot pa štedilnik. Ko kaj čaraš, gledaš ven in je prav fino…

Meni je napa pomembna, ko sem menjala kuhinjo sem si jo omislila in to samostojno, ne tisto pod elementom in mi ni žal.
Ne moti me brnenje, ki niti ni tako glasno in tudi vonj zelo hitro “posrka”.

Napa je zakon. Nikoli ne bi želela, da se po polovici hiše voha, kaj kuhamo, da še v dnevni “diči” juha mi je bljak!!!!
Napa s ful močnim motorjem. Njen ropot je le začasen, kok ouhaš, vonj pa se sažre v pohištvo, tkanine,…in ga ne spraviš več ven.
Če ti je fino, da celo življenje vohaš kar kuhaš. pa ni potrena.

°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°
Na koncu bo vse dobro. Če ni dobro, potem še ni konec.
°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°

in tebi maxi je že v začetku vse dobro, torej ne bo konca.

Seveda napa… a bos okno odpirala tudi pozimi?
Si tezko predstavljam kuhat golaz-prazit cebulo brez dobre nape.. ;))

Hvala vsem!

Glede na to, da bo kuhinja iz Ikee, mi priporočate kakšno napo od tam?

Napa mora biti, če samo pogledaš koliko svinjarije gre čez tisto ubogo cev v zračnik se sploh ne boš več spraševala da ali ne.

lp

se strinjam…če bi se šlo samo za vonj, ni blema…tako pa gre za ostalo “packarijo” – maščoba ipd, ki jo napa potegne vase, skozi okno pa ne bo šla sama od sebe (se bo prijela vsega nad in okoli sebe)

Predvsem ne šparaj pri kvaliteti izdelave nape. Bolj ko je kvalitetno narejena, manj bo ropotala. seveda pa je pomembna tui kvalitetno izvedena montaža. Mi imamo majhno in dokaj poceni kuhinjo, a napo smo kupili kvalitetno boschevo in nam ni žal. Na najmanjši hitrosti je sploh ne slišiš, na največji, ko res hitro potegne ven soparo in vse vonjave, pa še vedno ropota mnogo manj kot na najnižji brzini napa pri moji žlahti, kjer so kupili neko poceni varianto. Poceni nape se lahko hitro razštelajo in potem spuščajo vse mogoče glasove. Zato ti bo marsikdo, ki ima doma takšno ropotalo, zagotavljal, da napo le redko uporablja in da je sploh ne potrebuješ. A redka uporaba je pogosto le posledica odpora do neznosnega hrupa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close