neplodnost
NAJBOLJE DA SE PUNCA O TEM POGOVORI S SVOJIM GENIKOLOGOM,KATERI JI BO NAPREJ SVETOVAL KAKO IN KAJ.
GLEDE NEPLODNOSTI TI PA LAHKO POVEM DA SVA SE MIDVA Z MOZEM ZADNJI 2LETI RAVN TAKO TRUDILA ZA ZANOSITEV,PLUS GENIKOLOG MI JE REKEL DA BOM TEZKO ZANOSILA BREZ STROKOVNE POMOCI,PLUS MOZ JE BIL ZARADI DOLOCENIH ZDRAVIL NEKAJ LET NEPLODEN,NO SEDAJ KO SEM SE PA V BISTVU ZE SPRIJAZNILA DA OTROK PAC VEC NE BO(IMAVA ZE 12LETNO HCERKO),SEM PA NOSECA!IZGLEDA KOT CUDEZ.
PUNCA NAJ GRE CIMPREJ K GINEKOLOGU,VAMA PA ZELIM VELIKO SRECE.
Prvi korak je, da sa tvoja punca posvetuje s svojim/svojo ginekologom. Najbolj običajno je, da gre najprej na pregled moški, ker je tak pregled najmanj zoprn in povsem neboleč. Glede na izvide spermiograma se odločajo naprej za morebitne nadaljne preiskave, če je vse oK, Če pa se pokaže, da je problem pri moškem, pa tudi usmerijo naprej. Midva z možem sva 2 x zanosila še prej kot takoj, tokrat sva se trduila 4 leta brez uspeha. Ko sva šal že v prve preglede za OBMP, nama je končno uspelo. V glavnem , brez nepotrebne zadrege in sramu!
Pri zdravljenju neplodnosti se vedno obravnava par.
Torej, vi greste po napotnico k svojemu izbranemu splošnemu zdravnik, žena oz. punca pa po napotnico z svojemu izbranemu ginekologu.
Nato se odločita za center za zdravljenje neplodnosti. V Sloveniji so trije in sicer:
Gin. klinika Maribor
Gin. klinika Ljubljana
Porodnišnica Postojna ter zasebnik dr. Reš, ki ima ordinacijo v LJ, v Dravljah.
Čakalne dobe so ubijalske, še najmanj čakaš pri dr. Rešu v Dravljah, pri kateremu opravita vse postopke in pregleda razen punkcije in transferja pri IVF postopku, ki ga izvaja v prostorih Porodnišnice Postojna.
Jaz vama svetujem obisk pri dr. Rešu in to samoplačniški. V tem primeru namreč na vrsto prideta takoj. Plačilo prvega pregleda in spermiogram pa tudi ne stane prav veliko.
Potem pa se odločita – ali malo čakata, vendar vse postopke opravita na račun zavarovalnice, če pa si lahko “privoščita” luksuz takojšnje obravnave, potem pač to plačata.
Dekleta so sicer že večinoma povedale. Naj samo dodam, da je nekaj forumov višje forum namenjen prav neplodnosti kjer bosta dobila veliko direktnih izkušenj parov, ki imajo enake oz. podobne težave.
http://med.over.net/forum5/list.php?67
Živjo Stanko!
Poleg vseh naštetih priporočil, preostane še nekaj prizadevanj, nekoliko drugačne narave in vsebine.
Feng shui v nekem svojem delu poglavja “Šola oblik”, govori in priporoča določene posege in ureditve okolja in vseh bivalnih prostorov, ki zelo vplivajo na harmonično počutje oseb v stanovanju in tudi na plodnost.
Energije iz okolja so prisotne in jih je koristno uravnovesiti po priporočilih starodavne modrosti.
Priporočam detajlen pregled okolja, stanovanja in intenziven pogovor na celodnevni delavnici, ki sem jo poimenoval “Osebni feng shui” http://med.over.net/forum5/read.php?167,3433647
Forum je zaprt za komentiranje.