Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek podpisali ste,da boste prevarali

podpisali ste,da boste prevarali

Nekoč,nekje je prof.mag.M.Černetič zbrani množici izjavil:
“PRI MATIČARJU STE PODPISALI,DA BOSTE PREVARALI PARTNERJA IN PARTNER JE PODPISAL,DA BO PREVARAL VAS.”

V dvorani je zavladala tišina.Spogledali smo se,nekateri so ga nejeverno gledali,eni so se skrivnostno smehljali.Vsak si je mislil svoje,rekel pa mu ni
nobeden nič.

Jaz sem si takrat mislil, lejga stari je šel spet na šilce zdaj pa nas bo obsipal s svojimi teorijami.Namreč enkrat je za katedro ,ko se je usedal v naslonjač padel kot kaskader.Še danes mi gre na smeh. Pa ni pil,smo kasneje ugotovili.

Danes pa si mislim, ma mogoče pa ima prav.

Pa še pozdravim vas “princeze in mušketirji” (povzeto po pepiju).Lep dan in
lep vikend je pred nami.Pište mi kaj,da bom mislil na vas.

srček

Srček, a nam na čudovito lep in zavit način, hudo takten in “specifično šolski” način levite bereš?
Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

A res da smo? Daj tole malo bolj razloži. Me res zanima. A to potem pomeni, da če hočemo lahko čisto legitimnso skačemo čez plot?

Le kaj, ti je tokrat šinilo v glavo?

Takrat je moja rekla, ti samo podpiši in nič ne čitaj saj to tako vsi delajo….

Medo

Drage princeze!
Kar sem napisal je resničen dogodek.Izmislil si nisem ma propio niente. Tudi jaz takrat nisem razumel,kaj je hotel povedat.Ma ne vem,če tudi danes prav razumem.

Ne vem,če lahko legitimno skačeš čez plot.Morda izjava nosi sporočilo,da boš nekoč zagotovo skočila.

Študiram ,a naj kaj odgovorim – mislim da bi bilo najbolje za enkrat ,da grem na kozarček rujnega….hmmmmmmmmhhhhhhhhhm to si ga pa res ustrelil !!
Mogoče ,se kasneje še malo oglasim
Lep pozdrav !

kVA JE PA KLE PLOT KRIV ?

Hi, vsem!
Pepi je spet iza sipe, bere lahko, tezko pa not pride. Cernetica osebno poznam, sem imel cisto desetko pri njem (ojoj, kje so tiste stezice) Kar ta rece, je tako kot bi prislo iz knjige prerokov. Zares enkraten tip, prava sola zivljenja… V mojih casih se ni padal dol v naslonjac, ampak je hodil po predavalnici in stalno postavljal vprasanja. Na odgovorih je naprej gradil predavanja. Z njim sem se posebej fluidno ujemal, enkrat sem mankal in skoraj ni mogel predavati… Misli, ki jo navajas, pa takrat se ni izrekal. Mogoce se je kasneje dokopal do nje.., zato trenutno ne vem odgovora…Srcek, hvala. ker si mi obudil lepe spomine…
Pepi

Mislite le mirne misli, Pepi

Živio Pepi!
Prav razveselil sem se,ko si se oglasil.Jaz sem imel pri Černetiču devetko.
Tudi meni so šmekala njegova predavanja.Piši,še kaj.Zanima me,kateri
predmet ti je predaval in kaj si napisal za seminarsko nalogo.Nam, je on diktiral naslove za vsakega posebej.
Povem ti,da je vsebina moje s.n. najmanj tako “šokantna”,kot je ta tema.
Mogoče jo bom kdaj stisnil,stlačil in posredoval na “Tjavendan”.
Meni je predaval predmet “Sociologija organizacije.”

Trenutno nimam časa za kaj več napisat.
Pozdrav od srčka

Isti predmet in isti nacin. Mislim, da sem imel za prouciti nekasne zakone, ala kako po debelini tapecirnge na vratih in velikosti in obliki direktorjevega fotelja precenis financno stanje podjetja, pa pravilno uporabo psihotestov pri kadrovanju, recimo, ce kanditat, ki se na tepihu spotakne, pri tem zakolne, ne obvlada samega sebe… Same prakticno uporabne in zivljenske stvari… Samo, veliko jih ni razumelo njegove duhovitosti in tistega kar je povedal med vrsticami…Res, lepi spomini…
Pepi

Mislite le mirne misli, Pepi

Mogoče je odgovor na gornjo izjavo približno tak:
Predpostavimo,da je g.Čenetič v mislih imel bodoče vodilne delavce-menagerje.Vemo,da je omenjal kako se lahko ugled podjetja meri po razkošnosti direktorjeve pisarne,fotelja debeline tapicerije na vratih itd.
Danes se to vse še bolj stopnjuje.Direktorji izbirajo priznane znamke oblačil,avtomobilov,prenosnikov,telefonov …posebej pa pazijo recimo temu na svojo javno moralno podobo .So za vzgled podrejenim.Pošiljajo čestitke za rojstni dan svojim zaposlenim,če so zelo uspešni jih nagrajujejo,motivi-rajo,pohvalijo.Z demokratičnim stilom vodenja pridobivajo privrženost in lojalnost svojih zaposlenih.Če so ob tem še uspešni,je javna moralna podoba idealna.

Zdaj pa se vprašajmo ,koliko je moralen direktor,ko recimo pride v njegovo tapicirano pisarno sexi sodelavka z izivalnim pogledom?
Še boljše vprašanje.Ali nas ne učijo,da če bomo izobraženi bomo imeli dostop do lepotic oz.lepotcev?Tisti CAR iz mobilnega miljonarja nosi med drugim tudi tako sporočilo.Moj prijatelj podjetnik je iznašel idejo,kako motivirati sina,ki je popustil v šoli.(8 razred OŠ).Kupil je Playboy in ga bral
v dnevni sobi.Ko je sin ves na trnih hotel prelistati revijo,mu je razložil:”Moj sin,take lepotice lahko dobijo le odličnjaki.”

Morda je hotel g.Černetič opozoriti na ta problem.

lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close