Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Večni nezadovoljneži

Večni nezadovoljneži

Dobro jutro …klapa.
Pride dan spoznanja..ko uvidis..da..se vrtiš v krogu nezadovoljstva. Vedno si v precepu..ne veš a si na pravi poti..Vsi vedno govorijo o idealih..
idealnih partnerjih..ta ideal tako poveličujejo, da na koncu nihče ni več z ničemer zadovoljen. Je res da me fant mogoče duhovno ne zadovoljuje..
vendar, zakaj me niso tudi prejšni?? Zakaj so bile vedno najbolj polne tiste kratke vezice, avanturice..z podaljšano svežino? Mogoče sem adrenalinski tip. Ne maram..enostavnosti…? Varanja tudi ne. Torej, kaj je rešitev…ostati sam..in se vrteti v krogu menjavanja partnerjev..ali imeti nekoga…in vedno hrepeneti po čem drugem?

TIna

premalo podatkov !
ali imaš sploh potrebo imeti stalnega fanta ?
zakaj si sploh z njim ?
Kaj si želiš od njega ?
Vsaka zadeva se da popravit ,ali vsaj delno prilagodit , samo…….
Malo več se raspiši in boš sigurno dobila raumevajoč odgovor od starih borcev in bork !
Za enkrat lep pozdrav , in lep in sončen dan !

Maš prav.
Človek z življenjem nikoli ne sme biti zadovoljen. Adrenalin je zdrav, če ga ni se začneš prehitro starati.

Tina oz. Ika,

tvoje prispevke berem že od začetka, ko si pisala o težavah s tastom.
Mislim, da je pri tebi problem, ker ne veš, kaj bi sploh rada. Dokler ne boš razčistila sama s sabo, potem ti tudi veze ne bodo uspevale. A želiš svobodo ali vezo ? Kakšnega tipa ? Napiši si pričakovanja na eni strani, pa kar imaš pri partnerju na drugi. POtem pri pričakovanjih označi čemu bi se lahko odpovedala. In tako naprej. Potrebno je zelo dobro razmisli in točno vedet kaj bi radi.

LP,Kaja

Kaja Hvala…da si mi odgovorila in da me bereš. Hvala. Veš, verjetno pogrešam prijateljske nasvete..prijateljice so se razkropile ali pa imajo toliko svojih težav…..da ni časa..Ja vedno je potrebno si zastaviti vprašanje, kaj pravzaprav hočemo…Ta precep je najuhuši.
Adrenalin mine…ostane pa kaj?Ko vas berem vidim da imam nekaj neprecenljivega..zvestega fanta..ki me ima rad..ni nasilen..
Da rajši me ima kot jaz njega..pa se sprašujem če bi njegova pozornost malce pupustila..bi ga verjetno imela raje..Vem, ker vem kaksna sem. Kaksne smo zenske. Če je zadeva 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dosegljiva ni več zanimiva. Zalostno resnično.Kaja, kaj nismo vsi malce taksni?

Ja Kaja zivim še vedno v tisti hiši. In kaj mi sedaj ni prav. Da hodim v najih štuk čez očetovo stanovanje….da nihče od njegovih ne omenja mojega imena..jaz pa tam živim…obstajam..oni pa se delajo kot da me ni. Pa kaj potem…bi rekli nekateri…Ni res..to ubija. Je spregovoriti moje ime Greh??? Končno sem tam med njimi, kljub temu da nisem sprejela..kar so želeli od mene. Torej draga Kaja..vse to je povezano vse…Globoko v sebi pa čutim, da sem sposobna..dajati in prejemati ljubezen. Kaj si ne želimo vsi tega..*?

Hvala Kaja..piši kaj…lahko tudi na email Ika1@email.si

Ika-Tina

Draga Tina!

Ne morem si kaj, da ti ne bi napisala nekaj svojih misli. Kar precej se mi jih zdajle vrti po glavi, upam, da bom omenila vse, ali vsaj večino njih.

Ljudje smo na splošno zmedena in vedno nepotešena bitja in strinjam se s tvojo mislijo, da nikoli nismo zadovoljni s tistim, kar imamo. Vedno hočemo in želimo nekaj več, vedno stremimo za nedosegljivim, če in ko pa tisto dobimo, ni več zanimivo, ni več tako lepo in bleščeče. Sprejemo, vzamemo in že pogledujemo za nečim drugim.

Tudi pri sklepanju prijateljstev, predvsem pa partnerskih zvez smo podobni, le da tukaj ponavadi postavljamo (pre)visoke zahteve, želimo si ideale, zato smo večkrat razočarani.

Lastnosti tvojega fanta, ki jih opisuješ, so morda resnično neprecenljive, vendar te ne zadovoljujejo, sem te pravilno razumela? Moje mnenje? Neprecenljive – morda – toda kdaj, kje, za koga? Vsakdo ima svoja merila in vsakdo postavlja svoje vrednote.

In strinjam se s Kajo, ki pravi, da je prvi in glavni problem v tebi. Ko boš sama s sabo razčistila, kaj hočeš, boš tudi vedela kako in s kom hočeš. Takrat ti bo kristalno jasno tudi, česa nočeš in boš tisto brisala iz svojega življenja.

Umetnost človeka je v tem, da odkrije, kaj je in kaj hoče. Tako si postavi svoje cilje in ko jih doseže, je tako močan, da takrat sam sebe ustavi in si reče – dovolj. Takrat ostane na že doseženem in to goji in zaliva naprej.

Je pa res, da redkokdo uspe v tem in da je nas je večina v bistvu nezadovoljnih. Ali pa ne? Zadovoljstvo potem iščemo v drugih stvareh in na drugih področjih. In tako nekako preživimo(jo) večji del svojega življenja.

Vem, da tole ne zveni ravno otimistično, vem, da sem do konca zafilozofirala in zatežila, kar pa sigurno ni tema tegale foruma.

Če želiš še naprej filozofirati, mi piši na mail.

Želim ti lep dan, ki naj ti kljub temu, da ni sončka, pogreje srce!

M.

Mici mi sporočiš mail…? Al pa ti neki pošl na mojga Ika1@email.si

Cmoka

Ika

Ženščine, to se men dogaja odkar sem odkrila te forume. Nekaj me muči in še preden napišem kar bi rada zvedela, naredi to namesto mene nekdo drug. Pišem zato, ker se ubadam z naslednjim vprašanjem, Kako odkriti kaj sem in kaj hočem. To počnem že pet let, pa še sedaj nisem uspela razvozlati sestavljanke. In potem postaviti si cilje. Postavljam si jih, dosegam jih, se pa sprašujem, ali so moji, ali so to spet cilji nekoga, ki me je v dobri veri v nekaj usmeril, jaz pa, ker itak nisem vedela kaj s sabo, sem se v stvar zapodila in začela z delom. Hvala za morebitne komentarje.

morda se slisi pragmaticno … ampak pomaga …. zivi in pusti ziveti. zivi z vsemi velikimi in malimi pricakovanji ….. ker nikoli ne ves kaj lahko odkrijes. predstavljaj si vrh hriba – stojis ob vznozju in zdi se ti, da ga nikdar ne bos osvojila … pa vendar …. s kancem dobre volje in trme stopis na vrh hriba … in kaj se odpre pred teboj …. novi vrhovi in tako naprej in naprej ….. kdo si in kaj si … ce bi vedel kaj si in kdo si ….po mojem mnenju bi bil to en velik dolgcas … pa kaj, ce je kdo ze prehodil del poti … ni je prehodil na tak nacin kot jo lahko ti ….. sicer pa toplo vodo so ze zdavnaj izumili :))))

bzz bzzz
cebelica

Ha,ha,ha,ha…toplo vodo,..hahahaha. Ne, resnično me zanima kaj to zdej pomeni, kdo sem jaz? Počela sem že toliko stvari, da morem res dobro pomislit, da kakšne ne spustim. Za vsako sem se velikooooooo naučila. In vesela sem, da sem jih toliko preizkusila. In rezime? Nimam pojma. V resnici ne vem, če bom to, kar počnem zdaj sploh želela počet čez 10 let. In če je to res, potem se morem že sedaj spravit in počet nekaj novega. Sam vsake dve leti menjat poklic??? Ne vem, ne vem…. V resnici želim počet nekaj manj resnega, nekaj, pri čemer bom lahko imela več prostega časa,….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close