Kanta za smeti
Natipkaj se par postov, pa te bo minilo. Mislim, da te smetar ze pocasi navaja na zimo, ko zaradi vremenskih pogojev veckrat ne bo spraznil kante. In letos bo huda zima..Pri nasih smetarjih pomaga, ce na kanto postavis kaksna 2 pira (delaju v paru), se boljse je pol litra do liter snopsa, cim mocnejsi je, tem boljse. Potem imajo tako brigo za tisto hiso, da ce pozabis odnest smeti pogledajo v drvarnico in jih sami odnesejo.
Pepi
Ojla, Jana, jaz bi naredila tako: stala bi ob kanti za smeti, dokler se smetarji ne pojavijo. Šele potem bi ukrepala: iz previdnostnih razlogov, da ne bi zamudile kakšne dobre prilike. Kaj veš, kakšni so smetarji, saj tudi tega ne veš, kaj nosijo uniforme policajev, pa poročnikov, pa inženirjev!!!!! In če bi ugotovila, da smetar pač iz morda njemu razumljivega razloga ni utegnil odpeljati tvojih smeti, bi se skušala z njim pogovoriti na štiri oči, da mi razloži podroben potek in probleme v zvezi z odvozom.
Drug možen način rešitve tega nepopisno strašnega problema pa je, da počakaš smetarja, pri kanti za smeti in ko bi smetar prišel, hop, z njim v kanto za smeti in pokrov nadenj!
Lep sončen pozdravček,
Marija
Ampak, previdno !
Imajo tudi neko svojo hierarhijo in podobno, pa pazi, da se boš obrnila na pravega. Če se boš na enega preveč “spodaj” bo uni višji užaljen.
Jaz sem se enkrat pogovarjal z enim, ki ga sicer poznam, pa mu je bilo skoraj nerodno da je tam, samo, pravi, da nadomešča enega kolega, ki je bolan, da pa on sicer ne “dela” na teh malih kanticah, drugače ima svoj kamion, pa odvaža samo tiste velike kontejnerje.
Očitno, so si razdelili področja….
Da pa ne bo izpadlo, da imam kaj proti smetarjem, zaradi dala samega, naj povem, da smo na dopustu v Piranu, prvi dan pri odhodu na plažo, srečali enga starega strica, ki je tam že dolgo let smetar, pa nas je lepo pozdravil, pobožal tamale, in dal starejšemu bombon. Prav lep dan nam je naredil.
Pa še rekel je :
“Da ne boš mislo, da sam ga kje našo. To sam dobio prej kod kave”.
Men tečejo solze smeha……….
Ja, Marija, saj se bom srečala z njimi na 4oči. Samo, prej moram res spoznati njihove navade, pa ne vem, ali bi se prej vpisala v judo klub,to moram še premisliti. Pa tud pozanimat se če so zdravstveno dodatno zavarovani, da bo ja zavarovalnica krila njihove stroške zdravljenja, po mojem urgentnem ukrepu. Tisto o pivu, pepi, pridev v poštev po mojem ukrepanju, seveda,če bo možno..
Uf, ne morem sproti pisat.
Saj sploh ni treba v klub.
Jaz imam doma majčko Judo Klub Bežigrad, pa sem bil enkrat v njej oblečen, ko sem šel na tehnični za avto.
Docela nenavadno se mi je zdelo, da sem tako hitro odpravil, pa tako prijazni so bili, nobenih siceršnjih komplikacij in iskanja dlake v jajcu.
Pozneje se mi je posvetilo, ko sem odhajal, pa je en od “tehničarjev”
zbral pogum in zaklical za mano: “Majstr, kiri pas pa imš ?”
Malo pozno…..nasvet pa le. Po raziskavah naših sovaščanov, je najboljše vzpostaviti pristen stik s smetarjem. Vsakič, ko pride..ja gospod smetar, a boste enga šnopčka, pa en pirček, al pa 2 deci….. V enem mesecu boš vse smetarje navadila na obvezno čajanko pred kanto za smeti. Seveda je vprašanje, če boš finančno in fizično zmogla….. Smeti se boš pa vendarle rešila :))
Lep vikend….aja, sej te ni več tukej….. vseeno lep vikend….
p.s. če zgornji nasvet ne prime…. liter šnopsa v kanto, pa bo!
O, Jani hopla hop, jaz te od doma prav lepo vidim, pardon, berem. Naj ti kar na začetku povem, da finančno tok ne bom zmogla, kot bojo oni po grlu dol zlil….Kakšen teden že, pol pa sigurno več ne. Sicer, pa sem se že umirila, in me trenutno ta zadeva, ne bremeni preveč…………..do naslednje take, potem pa ne vem, kaj bo……
Bodi zelo priden danes v službi, saj bo hitr konc.
Čau Jana
IN na koncu, vsem lepa hvala za nesebično pomoč, ki ste mi jo izkazovali, tekom današnjega dne, zaradi nevšečnosti z mojo domačo sivo srebrno email kanto za smeti, ki vehementno stoji pred mojimi vrati, na tratoarju, pred hišo, v kateri živim in prebivam z možem, “otrokoma”, kužkom, in mucko. Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.